top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Aalto ja Kytösaho loistavassa iskussa Mäkiviikon avauksessaSuomalaishyppääjät Antti Aalto ja Niko Kytösaho olivat loistavassa iskussa vaikeissa olosuhteissa hypätyssä mäkiviikon ensimmäisessä karsinnassa Oberstdorfissa. Aalto oli karsinnan kuudes ja Kytösaho sijalla 12.


Kytösaholle sijoittuminen näin lähelle karsinnan kärkeä on hänen uransa paras sijoitus. Mistään sattumasta suomalaisten esitys ei ollut kiinni, sillä kumpikin oli kahdella harjoituskierroksella lähellä samoja sijoja.


Karsinnan teki vaikeaksi pyörivä tuuli ja kova, märkä lumisade. Juuri tätä varten FIS on kuitenkin kehittänyt hyvityspiste järjestelmän, joten senhän piti oikaista juuri tällaiset olosuhteet tasapuoliseksi kaikille.


Maailmancupin kärkimies, Norjan Halvor Granerud olikin karsinnan kakkonen. Paras oli kuitenkin Itävallan Philipp Aschenwald, hän on maailmancupin kokonaistilanteessa sijalla 37. Maailmancupin kakkonen, Saksan Markus Eisenbischler oli vasta 25:s, kun maailmancupissa kolmantena oleva Norjan Robert Johansson oli seitsemäs.


Mäkiviikolla käytetään ns. pudotuskilpailua, jossa parit ratkaisevat jatkoonpääsijän. Aalto sai parikseen kisaan maailmancupissa kuudentena olevan Saksan Pius Paschken ja Kytösaho Saksan David Siegelin. Hän on nyt ensi kertaa mukana tällä kaudella maailmancupin kisassa.


Koko Puolan maajoukkue joutui jäämään pois mäkiviikon avauskisasta, kun joukkueen hyppääjä Klemens Muranka oli antanut sunnuntaina positiivisen koronanäytteen. Muun joukkueen testitulokset olivat negatiivisia, mutta heidät määrättiin karanteeniin, jonka kesto ei vielä ole tiedossa.


Saksan kansallisen ryhmän fysioterapeutti oli antanut maanantaina positiivisen näytteen, mutta se ei johtanut joukkueen kansallisessa ryhmässä, eikä maajoukkueessa karanteeniin.


Mäkiviikon avauskilpailu hypätään tiistaina Saksan Oberstdorfissa, koronatilanteen vuoksi ilman yleisöä. Kilpailu alkaa tiistaina kello 17.30. Sitä voi seurata suorana YLE TV2 puolelta.


Jari Porttila


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page