top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Aapo Komulainen pohjusti Sotkamon paluun kultakantaanSotkamon Jymy juhli viiden vuoden tauon jälkeen pesäpalloilun Suomenmestaruutta. Jymy oli tyly isäntä Kouvolalle kolmannessa ja ratkaisevassa pelissä, vieden jaksot 3-2 ja 12-5.


Sotkamon Niko Korhonen palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana, kolmannessa finaalissa hän löi alkutahdit voitolle iskemällä kunnarin ja yhden tavallisen heti ottelun ensimmäisessä vuoroparissa.


-Hienoa kunnianosoitus, mutta minulle joukkueen menestyminen on ensisijaista, Korhonen riemuitsi.


Mestaruus oli Jymyn seurahistorian 19:sta ja superjokeri Roope Korhosen 12:sta. Korhonen oli kolmannessakin finaalissa itse varmuus ja löi kolme juoksua! Korhosen ensimmäinen kulta tuli jo vuonna 2001, kaikkiaan hänellä on nyt palkintokaapissa 20 mitalia, kaikki ovat tulleet 2000-luvulla. Ensimmäinen oli hopea vuonna 2000, puhdas mitalisarja meni poikki 2018 jolloin Jymy jäi neljänneksi.


Korhonen ohitti mitalien määrässä pelaajana pelinjohtaja Jani Komulaisen, jolla oli 19 pelaajana hankittua mitalia, nyt taskussa on jo kaksi mitalia pelinjohtajana. Tämän kullan Komulainen arvostaa varmasti kaikista voittamistaan yhdeksi makeimmista, sillä sen takuumiehenä hääri lautasen äärellä hänen oma poikansa, vasta 17-vuotias Aapo Komulainen.


Aapo oli vielä kauden alussa Hiukan stadionilla järjestysmiehenä katsomassa pelejä, mutta pudotuspeleissä hän oli Jymyn takuumies. Komulainen pystyi uutena lukkarina sotkemaan vastustajien kotiuttajien pasmat ja kun hänen henkinen kanttinsa kesti kovissakin paikoissa loistavasti, olisi myös hänet voinut nimetä pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.


-Olimme hävinneet pudotuspeleissä pari kertaa isosta johdosta, mutta nyt sain pidettyä itseni hyvässä mielentilassa, Aapo Komulainen riemuitsi ottelun jälkeen.


Kouvolalle tappio oli karvas, sillä se oli voittanut joukkueitten ensimmäisen kohtaamisen, mutta hävisi kaksi seuraavaa. Kouvolan joukkue oli keski-iältään ikämiessarjaa, eli yli 30-vuotta, joten nyt jos koskaan oli konkareilla mahdollisuus kultaan.


Vielä ensimmäisellä jaksolla KPL jaksoi taistella, mutta kun Antti Korhonen pamautti toisella jaksolla 1-2 tappiotilanteessa kunnarin ja siirsi Sotkamon 3-2 johtoon, napsahti Koplan pelaajien selkäranka. Sen jälkeen peli oli Sotkamon rallattelua kultajuhliin.


Juhlien huipentumana viisi vuotta maailmalla ollut poika ( mestaruuspysti ) pääsi kylpemään Sapsojärveen.

252 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page