top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Aaron Kangas lähenteli 80 metrin rajaa


Moukarinheittäjä Aaron Kangas heitti Espoon GP-kisoissa hurjan ennätystuloksen 79.05. Tulos on kaikkien aikojen Suomen tilastossa kolmanneksi paras Olli-Pekka Karjalaisen ja Juha Tiaisen 80 metrin ylitysten jälkeen.


Kangas nousi tuloksensa myötä tämän kauden maailmantilastossa toiseksi, hän on parantanut tänä vuonna ennätystään jo lähes viisi metriä.


-En kyllä osannut odottaa noin kovaa ennätysparannusta, tuo tulos tuli ihan puskista, Kangas kertoi kisan jälkeen.


Hän oli heittänyt ennen Espoon kisaa ennätyksensä 77.82, nyt parannusta tuli siis kertaheitolla 1,23 metriä. Jos Sama tahti jatkuu, menee 80 metriä rikki reilun viikon päästä Kalevan kisoissa Turussa.


Mutta mikä on sitten mahdollistanut sen, että Kangas paukuttelee ennätyksiään kisa kisan jälkeen?


-Sain alle talvella yhden ehjimmistä harjoitusjaksoista, kaikki meni suunnitelmien mukaan ilman loukkaantumisia. Ja kun keväälläkin voitiin harjoitella pitkälle, niin tässä on nyt tulos.


Kankaan tulos on myös kansainvälisesti erittäin kovaa valuuttaa. 79 metrin kaarella taistellaan kaikissa arvokisoissa mitaleista. Kankaan sarjassa kolme heittoa kantoi yli 77 metrin ja pisin syntyi viimeisellä, kuudennella heitolla.


Toinen kansainvälisen luokan tulos oli Annimari Korteen tuulitulos 100 metrin aidoissa. 12,77 kertoo siitä, että Korte uhkaa tulevalla superviikolla aitojen SE:tä 12,72 heti Paavo Nurmen kisoissa Turussa tiistaina.


Korteen valmistautuminen kisaan ei ollut paras mahdollinen, kun hän oksentelin ruokamyrkytyksen vuoksi koko edellisen yön.


Kristiina Mäkelä hyppäsi kolmiloikkakisassa vain kolme kertaa säästellen jalkojaan ensi viikon ”superkisoja” varten. Turussahan taistellaan ensin tiistaina Paavo Nurmi Kisoissa ja sitten perään viikonloppuna SM-mitaleista. Mäkelän kaikki hypyt kantoivat yli 14 metrin, pisin 14.17.


Otsikoihin voisi nostaa myös Tommi Holttisen seiväskisan. Somerolainen ylitti nyt 551, mutta hänellä on kaikki edellytykset hilata tulos 560 paremmalle puolelle.


Jari Porttila

67 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page