top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ahonen tai Nikunen yhdistetyn mäkivalmentajaksi ?


Ilkka Herola päätti yhdistetyn kauden kahdeksanteen sijaan Saksan Klingenthalissa. Herola oli totuttuun tapaan jälleen hiihto-osuuden nopein mies.


-Hymyssä suin tästä voi lähteä lomille, kausi oli hyvä, Herola tuumi kisan jälkeen.


Herolan kausi oli mahtava, sillä mies kapusi kauden aikana kolme kertaa palkintopallille ja kauden huipensi Obertsdorfin MM-kisojen normaalimäen kisan hopea.


-Vähän tässä viimeisessä kisassa jo alkoivat energiat loppua, mutta ei siinä mitään, ihan tyytyväinen pitää olla kokonaisuuteen.


Kauden aikana päästiin kisaamaan 15 maailmancupin osakilpailua, Herola oli maailmancupissa lopulta seitsemäs. Herola voitti myös hieman erikoiselta kuulostavan yhdistetyn kisojen parhaan hiihtäjän tittelin. Eli se osa-alue on kunnossa.


Suomalaisten ongelmat kulminoituvat yhä hyppypuolelle. Uusi mäkivalmentaja ei pystynyt kääntämään suuntaa, ainoastaan Herolan kohdalla saatiin hyppy ajoittain sille tasolle, jossa se on parhaimmillaan ollut.


-Siellä ne meidän ongelmat ovat, myönsi päävalmentaja Petter Kukkonen.


-Olemme jutelleet Falgon ja Ranen ( Janne Ahosen ) kanssa paljon ja tulemme muuttamaan valmennusta jonkun verran. Katsotaan sitten keväällä mitä se tarkoittaa.


Kukkonen ei lähtenyt arvioimaan, tuleeko valmennuspuolelle muutoksia. Aikaa monet asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että Ahonen voisi ottaa suurempaa roolia myös mäkipuolen valmennuksesta.


-Kun ajatellaan koko kautta, niin tämä oli meille hyvä kausi. Saatiin se MM-mitali sieltä ja sen lisäksi tuli palkintopallisijoituksia ja saatiin vielä ajettua nuoria sisään kuvioihin.


Kukkonen myönsi, että Eero Hirvosen osalta kausi oli pettymys, eikä sellaista enää jatkossa toivota.


-Nyt oltiin liiaksi Herolan varassa. Ilkan ja Eeron kohdalla tarvitaan nyt tuohon hyppäämiseen jotain uutta, tällä tavalla ei voida jatkaa, Kukkonen ruoski valmennusta.


On siis selvää, että kaksikon mäkivalmennusta tullaan muuttamaan. Sitten pitää kysyä, mistä kaksikolle saadaan osaavinta mäkivalmennusta. Ei liene ihme, jos moni muukin vastaa, että juuri mäkihyppyvalmentajien puolelta.


Jos Janne Ahonen ei halua ryhtyä valmentajaksi, niin yksi hyvä vaihtoehto olisi Tommi Nikunen. Entinen yhdistetyn ja mäkihypyn päävalmentaja saattaisi ottaa haasteen vastaan, ainakin Pekingin olympiavuoden ajaksi.


Jari Porttila74 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page