top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Aitahirmu passitti 27 vuotta vanhan ennätyksen historiaan


Colin Jacksonin 27 vuotta vanha 60 aitojen ME siirtyi vihdoin tänään historiaan, kun Yhdysvaltojen Grant Holloway kllotti Madridissa uusiksi ME-luvuiksi 7,29. TV-kommentaattoriksi sittemmin siirtyneen Jacksonin entinen ME oli 7,30.


Suomen Elmo Lakka todisti ME:n syntymisen aitiopaikalta, sillä hän juoksi finaalissa viereisellä radalla. Lakka oli lopulta kahdeksas ajalla 7,77. Alkuerässä Elmo juoksi 7.75.


Holloway, 23, sivusi alkuerissä ennätystään 7,32. Samaa aikaa stadionin ajanotto näytti myös finaalin jälkeen. Holloway olikin hetken ihmeissään, kun hänelle tarjottiin käteen maailmanennätyskylttiä. Pienen odottelun jälkeen ajaksi vahvistui 7,29.


– Holloway on tällä hetkellä maailman paras lähtijä. Ensimmäinen aita kulkee jo tosi hyvää vauhtia. Hän on teknisesti varma, pitkä ja elastinen juoksija, joka pystyy hyvällä rytmillä kiihdyttämään vauhtia. Sellainen, eleettömän varma juoksija, Lakka totesi ME-miehestä.


Holloway on talven mittaan kiitänyt 60 metrin aitajuoksun kuudesti alle 7,40:n. Ulkoradoilla hän on 110 metrin aitajuoksun hallitseva maailmanmestari, jonka ennätys on 12,98.


ME-tuloksen myötä Holloway nousi Tokion olympialaisten suurimmaksi suosikiksi, jos kisat pystytään pitämään.


Lakan omassa finaalijuoksussa mureni turhaan aitojen kolhimiseen.


– Alkuerä oli juoksuna rennompi. Kun vieressä oli tuleva ME-mies, tuntui ettei oma lähtö hänen verrattuna toiminut enkä saanutkaan ihan parastani irti. Finaalissa tuli neljä aika isoa pommia, eikä tuossa seurassa oikein ole varaa aitoja liikoja kolhia, Lakka totesi.


– Toivon mukaan huono kenraaliharjoitus tietää hyvää sitten EM-kilpailuja ajatellen.


Lakka juoksi viikonvaihteessa SM-kilpailuissa ennätyksekseen 7,63 ja kilpailee ensi viikolla Torunin EM-kilpailuissa Puolassa.


30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page