top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Hakola ja Joensuu valmiita Pekingiin


Hiihdon SM-kisoissa oli lauantaiaamuna muutama suuri kysymysmerkki.

Ristomatti Hakola palasi Rukan loukkaantumisen jälkeen kisaladulle, Jasmi Joensuu puolestaan harjoittelutauolta. Kumpikin osoitti kisassa, että heidän paikkansa on Pekingin olympialaisissa.


Joensuu antoi kympillä näyttöjä etenkin viestiä varten, sillä Anne Kyllönen oli noussut vakavaksi uhkaajaksi Tour de Skillä. Joensuun meno oli sen verran lennokasta, että viestijoukkueen muut jäsenet voivat nukkua huoleti. Joensuu on valmis hiihtämään Pekingissä muutakin kuin sprinttiä.


Hakolan kisa alkoi murheellisesti, toinen isku sauvalla retkautti ranteen ympärillä olevan lenkin poikki. Varasauvaa jouduttiin odottamaan, eikä Risellä ollut mukana edes omia varasauvoja- ne olivat unohtuneet kotiin.


Hakolasta tulee mieleen Thunder Bayn MM-kisat 1995. Tein dokumenttia Mika Myllylästä ja Jari Isometsästä ennen kisoja ja voitte uskoa, että siinä sattui ja tapahtui. Isometsä oli kaksikosta se, jonka välineet olivat aina hukassa.


Kerrankin mentiin huoltokopille kuvaamaan ja kuinkas ollakaan; Isometsän sauvat olivat hukassa. Siinä sitten käännettiin koko koppi nurin, ennen kuin Jari muisti jättäneensä ne toiseen koppiin.


Tuntuu siltä, että jokaisessa joukkueessa on oma ”unohtelija”, jonka perään on syytä katsoa. Eikä siinä mitään, kunhan suksi kulkee ladulla. Hakolan kohdalla se kulkee. Ei tosien vielä top-15 vauhtia, mutta Pekingiin on vielä aikaa.


Hakola on erittäin tärkeä lenkki Suomen 4x10 kilometrin viestissä. Nyt saimme vahvistuksen sille, että hänen kuntonsa on löytymässä. Toivottavasti sunnuntaina Joni Mäki pystyy samanlaiseen irtiottoon verrattuna maan kansalliseen tasoon.


Hakolan takana kansallisessa kärjessä tapahtui mukavia liikahduksia. Alexander Sthålberg puristi talven parhaan kisansa ja nousi neljänneksi, Miro Karppanen jatkoi hyviä esityksiään viidennellä sijalla ja Arsi Ruuskanen oli kuudes. Kaikki tulevaisuuden nimiä.


Analyysin analyysinä voi siis todeta, että eivät SM-hiihtojen henkilökohtaiset matkat ainakaan heikentäneet Pekingin mahdollisuuksia.


Jari Porttila191 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page