top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Kähärä hiihti itsensä Pekingin olympialaisiin


Jasmin Kähärä varmisti käytännössä paikkansa Pekingin olympialaisiin upeilla hiihdoilla Dresdenin sprinttiviikonloppuna. Sunnuntaina Kähärä hiihti parisprintissä loistavasti yhdessä Jasmi Joensuun kanssa, suomalaiset taistelivat viime metreille saakka toisesta tilasta. Lopulta joukkue jäi neljänneksi.


- Ihan huikea päivä! Hiihto tuntu koko päivän hyvältä ja jaksavalta. Onnistuttiin finaalissa hyvin vaihdoissa ja ihan uskomatonta että taisteltiin loppuun asti podium-paikasta, Kähärä tuumi kisan jälkeen.


Kähärä oli lauantain henkilökohtaisessa sprintissä kymmenes ja nyt tullut neljäs sija kruunasi hänen olympiamatkansa.


Kähärä on 21-vuotias hiihdon superlupaus, hän oli vuonna 2017 nuorten olympiapäivillä vapaan sprintissä kolmas. Jo silloin häntä pidettiin superlupauksena, nyt hän on lunastamassa noita lupauksia.


Nuorten MM-kisoissa Kähärä on ollut kahdesti lähellä mitalipallia. Vuonna 2018 hän oli vapaan sprintissä yhdeksäs ja 2020 kuudes. Pekingin olympialaisissa naiset hiihtävät sprintin juuri vapaalla.


Suomella on seitsemän naishiihtäjänkiintiö Pekingiin. Tässä vaiheessa kuusi kisapassia tuntuu leimatulta. Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Jasmi Joensuu ja Johanna Matintalo muodostavat viestijoukkueen rungon. Lisäksi Katri Lylynperällä ja Jasmin Kähärällä on näyttöinä sijoittuminen maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon.


Seitsemännestä kisalipusta taistelevat alkutalven näyttöjen perusteella Anne Kyllönen ja Riitta-Liisa Roponen. Olympialaisiin on aikaa 1,5 kuukautta, joten tilanne saattaa vielä elää viimeisten paikkojen myötä.


Miehissä ei Dresdenissä saatu uusia näyttöjä. Lauri Vuorinen on yhä kiinni siinä kuudennessa, sprintterin kisapaikassa. Remi Lindholm puolestaan siinä viidennessä, distanssihiihtäjän paikassa.


Sen Dresden näytti, että sprintin tilanne ei miehissä ole vielä kummoinen. Kehittyääkseen miehet ja naiset tarvitsisivat oman, sprinttimaajoukkueen ja selkeän satsauksen lajiin.


Jari Porttila298 views0 comments
bottom of page