top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Mäki ja yhdistetty sukelsivat taas kerran, hiihto pelasti kisat


Hiihtourheilun suuri ”juhlaviikonloppu” Ruka Nordic ei jättänyt kovin kummoista kuvaa suomalaisten tasosta yhdistetyssä eikä mäkihypyssä. Hiihdossa pysyttiin sentään kansainvälisessä vauhdissa.


Vuoden 2022 kisoissa jäätiin ilman palkintopalli sijoitusta. Viime vuonna niitä tuli sentään yksi, kun Iivo Niskanen voitti 15 km perinteisen kisan.


Viime vuoden palkintopalliurheilijoista Rukalta oli nyt poissa yhteensä kuusi urheilijaa, viisi venäläistä miestä ja Norjan Therese Johaug. Tämän tyhjiön täyttivät ruotsalaiset ja norjalaiset, suomalaisille paikko ei kelvannut.


Pitääkö meidän olla siis huolissaan?


Se meidän valttikortti, Iivo Niskanen oli koronan vuoksi poissa, joten hänen myötään se palkintopallisijoitus jäi ottamatta.


Iivon takana kukaan suomalainen mies ei ole pystynyt nostamaan tasoaan niin paljon, että edellytyksiä nousulle sinne terävimmälle huipulle olisi. Perttu Hyvärisen ja Joni Mäen kohdalla hyvää hiihtoa seuraa vielä liian usein syvä sukellus.


Remi Lindholm on nousemassa kohti sitä terävintä huippua, sunnuntaina mies tuli takaa kuin tuulispää ja oli lopulta 12:sta. Remi hiihti välin 13,2-16,5 kilometriin jopa 10 sekuntia kovempaa kuin kisan taas voittanut Johannes Kläbo!


Lindholm harjoittelee nykyään yhtä paljon kuin Kläbo, joten on vain ajan kysymys, milloin hän keikkuu kisasta kisaan kärkisijoilla.


Naisten puolella taso on laajempi, mutta tällä kertaa duetto Pärmäkoski-Niskanen ei pystynyt murtautumaan palkintopallille. On selvää, että kummankin kohdalla sinne noustaan viimeistään tammikuun puolella, kun lihaksiston herkkyys houkutellaan esille.


Maailmancupin jatkokisoihin paikkansa lunastivat myös Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Anni Alakoski, Johanna Matintalo, Katri Lylynperä ja Amanda Saari.


Lillehammerissa hiihdetään jokseenkin samanlaisella ohjelmalla, kymppi kiskotaan vain ensin vapaalla ja 20 km pertsalla.


Rukan yhdistetyn ja suurmäen suomalaisten esitystä voisi kuvailla siten, että suomalaiset eivät osaa hypätä pitkiä hyppyjä. Ei vaikka hypätään kotimäestä. Tätä samaa levyä on nyt soitettu vuosi vuoden perään. Levy on kulunut jo lähes puhki. Piste.


Jari Porttila

108 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page