top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Masters tarjosi draamaa, Tiger yhä mukana


The Masters tarjosi toisena pelipäivänä draamaa, kun olosuhteet olivat äärimmäisen vaikeat ja alle 70 lyönnin kierrokset kortilla. Lopulta vain kuusi pelaajaa pystyi alittamaan tuon normaalisti helpohkon rajan. Suurimman haasteen toi lähes myrskylukemissa pyörinyt puuskittainen tuuli.


Mastersin johtoon siirtyi vasta 25-vuotias maailmanlistan ykköspelaaja Scottie Scheffler. Yhdysvaltalainen on mukana Augustassa vasta kolmatta kertaa ja nyt hän ”purjehtii” viiden lyönnin erolla kisan johdossa.


-Lauantaista tulee mielenkiintoinen, minun pitää vain keskittyä omaan pelaamiseeni, eikä vilkuilla mitä muualla tapahtuu, Scheffler kertoi järjestäjien haastattelussa.


Scheffler voitti uransa ensimmäisen PGA-tuenauksen vasta helmikuun alussa, sen jälkeen voittoja on tuli maaliskuussa kaksi lisää. Perjantaina hän kiersi Augusta kentän päivän kovimmalla tuloksella 67, nousten näin johtoon ennen viikonlopun kahta viimeistä kierrosta.

Amerikkalainen on tienannut uransa aikana vajaat 7,4 miljoonaa dollaria, tänä vuonna kukkaroon on kilissyt jo reilut 1,7 miljoonaa dollaria.


Scheffler johtaa Mastersia tuloksella -8, viiden lyönnin päässä toisena vaanivat viime vuoden voittaja Hideki Matsuyama -3 ja jaetulla kuudennella sijalla toissavuoden voittaja Dustin Johnson -2 tuloksilla. Kahdelle viimeiselle kierrokselle pääsi tuloksella +4.


Kisan vähintäänkin hyvin aloittanut, vuoden 2019 voittaja Tiger Woods oli toisen kierroksen alussa suurissa vaikeuksissa. Viiden ensimmäisen reiän jälkeen hänen korttiin oli merkattu jo neljä bogieta. Tiger heräsi kuitenkin taisteluun kahdeksannella väylällä, jossa syntyi birdie.

Toisen päivän päätteeksi hän on tuloksessa +1 ja sijoitus on jaettu 19:sta.


Tiger on siis yhä vain neljän lyönnin päässä turnauksen kakkossijasta, sitä voidaan pitää melkoisena suorituksena.


Schefflerin johtoasema tuntuu vankalta. Turnauksen historiassa on joku ollut yhtä suuressa karkumatkassa viisi kertaa aikaisemmin, neljä kertaa johtaja on myös voittanut turnauksen. Vihreää takkia ti toki vielä kannata sovitella Schefflerin päälle, mutta jos hän pelaa yhtä hyvin kuin maaliskuun turnauksissa, on häntä enää vaikea voittaa.


The Mastersin kolmatta kierrosta voi seurata Ruutu+ palvelusta kello 22:00: https://www.ruutu.fi/urheilu Kärkipari lähtee kiertämään kenttää klo 21:50.


Jari Porttila
23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page