top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Olympiahiihtäjät ottivat omansa


Vantaan Suomencup ei tarjonnut yllätyksiä. Pekingin kisoihin valitut urheilijat pitivät pintansa haastajien edessä, mutta mitään huikeita näyttöjä ei saatu.


Joni Mäki on hiljalleen löytämässä kuntonsa. Se on hyvä uutinen Pekingin viestiä ajatellen. Mäki voitti vapaan kympin Hakunilassa, mutta Perttu Hyvärinen jäi hänestä vain sekunnin. Kun rata oli enemmänkin sprinttereille ”rakennettu”, niin eroa olisi toki suonut olevan enemmänkin.


Toisaalta kaksikko Mäki-Hyvärinen jätätti vain 12 sekuntia niitä hiihtäjiä, joita ei olympialaisiin valittu. Se oli pieni marginaali, joka selittynee sillä, että Hakunilassa rata oli aika ”kevyt”.


Kisa oli kuitenkin tärkeä Mäelle ja Hyväriselle. Kovien starttien saaminen alle ennen Pekingiä on tärkeää. Vaikka urheilijat pystyvät harjoituksissakin vetämään itsensä suorituskyvyn rajoille, niin kisoissa se onnistuu kuitenkin paremmin.


Mäki lukkiutuu nyt kämpälleen ja pakoilee koronaa ennen matkaansa Pekingiin. Hän ei mene sinne korkeanpaikan leirin kautta, joten hänen suorituskykynsä korkealla on pienoinen kysymysmerkki. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja korona pysyy loitolla.


Perttu Hyvärisen kunto on myös hiljalleen löytymässä. Sekin on hyvä asia viestijoukkuetta ajatellen. Kun Ristomatti Hakolakin osoitti paluussaan hyviä merkkejä, on viestijoukkueen tilannee kohtuullinen ennen Pekingiä. Ja onhan siellä varastossa vielä hyvänä varamiehenä Remi Lindholm.


Hakunilan kisojen aikana puhuttiin myös Pekingin kisojen varahiihtäjistä. Todellisuudessa sellaisia ei ole valittu, ei ainakaan Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan. Ja hän jos kuka tietää asian.


Naisissa Jasmi Joensuu oli odotetusti ykkönen ja Jasmin Kähärä odotetusti kakkonen. Harmi, ettei Riitta-Liisa Roponen lähtenyt haastamaan olympialaisiin valittua kaksikkoa. Nythän kilpailtiin juuri hänen mielimatkallaan.


Joensuu osoitti olevansa valmis Pekingiin myös distanssimatkoille ja toisaalta Kähärä valmis olympialaisten sprinttiin. Eihän kumpikaan olympialaisissa taistele henkilökohtaisista mitaleista vielä- heidän vuoronsa on neljän vuoden kuluttua.


Suomen cup osoitti kuitenkin sen, että olympiavalinnat osuivat kohdalleen.


Jari Porttila

160 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page