top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Olympianäytöt jäivät osittain piippuun


Vantaan hiihdon Suomencup oli tapahtumana jälleen kerran mahtava. Se, että pääkaupungin kyljessä pystytään järjestämään näin hienot hiihtokisat on osoitus siitä, että Suomessa vapaaehtoisuus jyrää. Toki Vantaan kaupunki on satsannut latupohjaan, mutta sadat vapaaehtoiset tekivät Suomencupista tapahtuman.


Olympialaisiin lähtevien hiihtäjien kunnosta saatiin myös viitteitä; kukaan ei hiihtänyt itseään olympialaisten top-10 suosikiksi, mutta lähtökohtaisesti saatiin sitä mitä toivottiin. Merkkejä nousukunnosta.


Miesten puolella olisi toki toivonut, että Joni Mäki ja Perttu Hyvärinen olisivat pistelleet 30 sekuntia kovemmat kisat- turhia hengästymättä. Nyt saatiin sellainen perussuoritus, mutta toisaalta, eivät Suomencupin kisat olleet kummallekaan se paikka, jossa irroitellaan.


Vantaan kisan ja alkukauden perusteella suurin kysymys onkin se, ketkä hiihtävät miesten viestijoukkueessa Pekingissä. Ylen asiantuntija Toni Roponen nostaisi joukkueen ankkuriksi Remi Lindholmin ja pudottaisi joukkueesta Joni Mäen.


Rohkea veto, etenkin kun Remin valintaa olympialaisiin saatiin odottaa viimeiseen saakka. Miehillä on olympialaisissa ennen sprinttiä skiathlon, vapaan sprintti ja 15 km perinteinen. Lindholm päässee hiihtämään ainakin skiathlonin, Mäki varmasti sprintin.


Viestijoukkue valitaan vasta kisojen suomalaisen päämatkan, 15 km perinteisen kisan jälkeen. Kisan, jonka ykkössuosikki Iivo Niskanen on. Toistaiseksi Mäki on kuitenkin kiinni Lindholmia tiukemmin viestipaikassa.


Naisten puolella Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä on myös vakaalla tiellä olympialaisten alla. Kähärä hiihtää kisoissa lähtökohtaisesti sprintin.


Naisten viestijoukkueeseen on positiivista tunkua. Johanna Matintalo on lähes varma avaaja, Kerttu Niskanen kakkososuuden hiihtäjä ja tällä hetkellä Joensuu ja Krista Pärmäkoski ovat vapaan hiihtäjät. Anne Kyllönen on kuitenkin ollut sen verran hyvä viimeisissä kisoissa, että hän pyrkii antamaan näyttöjä ja kampeamaan itsensä joukkueeseen kisapaikalla.


Tilanne on siis mielenkiintoinen. Sekä miehissä että naisissa viestijoukkue taistelee mitalista, parisprintissä tilanne on ainakin naisissa sama, sitten tulee kultasuosikki Iivo Niskanen. Naisten puolella Niskanen ja Pärmäkoski taistelevat 10 kilometrin kisassa mitalista.


Kasassa on siis joukkue, joka taistelee ainakin kuudesta mitalista.


Ei hassummin Suomen kokoiselta maalta!


Jari Porttila


129 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page