top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Ruuska ruoski Mansen mestaruuteen


Tuomas Jussila pääsi nostelemaan SM-kannua. Kuva Ruutu+ lähestys.


Manse PP otti pesäpallon hallisarjan finaalissa omansa. Seuraan siirtynyt superjokeri Perttu Ruuska takoi finaalissa kolme juoksua ja kotiutti myös kotiutuslyöntikisassa. Manse vei Joensuuta vastaan pelatun finaalin luvuin 2-1 (3-0,2-3,3-0). Finaalissa ei pelattu supervuoroa, vaan siinä mentiin suoraan kotiutuslyönteihin.


Vaikka peli oli numerollisesti tasaväkinen, oli Manse koko ajan ottelun päällä. Kun kauden alkuun on vielä kuusi viikkoa, ovat tamperelaiset pelottavan kovassa iskussa.


Joukkue vahvistui viime vuoden mestaruusjuhlien jälkeen maan parhaimmalla kotiuttajalla, Perttu Ruuskalla. Ruuska on ulkoisesta olemuksesta päätellen harjoitellut todella kovaa, hartiat ovat yhä kuin ladonovet, mutta muuten mies on kuin se kuuluisa ajokoira.


Juha Puhtimäki on lautasen ääressä yhä ”kuningas”. Vertailukohta oli hyvä, kun JoMaan siirtynyt Topi Kosonen lukkaroi joensuulaisten peliä. Puhtimäki vei tämän ottelun, mutta ei Kososenkaan otteitaan hävetä tarvitse.


Hallipelit ovat kuin tehtyjä Tuomas Jussilalle, linjamies liikkuu yhä kuin kaksikymppinen ja käsi käy kuin tuhopolttajalla. Mansen tuplakärki, Severi Tikkakoski ja Juuso Myllyniemi ovat jo nyt hurjassa iskussa.


Tikkakoski on Veteli Pesiksen kasvatti ja pelasi vielä viime kaudella Kannuksen Urassa. Muutama muukin superpesisseura oli hänen perässään, mutta vain Manse oli hänestä tarpeeksi kiinnostunut.


Mansen ratkaisijat olivat kotiutuslyöntikisassa Ruuska, Puhtimäki ja Henri Puputti. Onkin vaikea nähdä mikä joukkue pystyy kesällä haastamaan tamperelaiset, niin kovalla tasolla miehet pelaavat jo nyt.


Joensuu on varmasti kesällä vahva ehdokas finaaliin. Kososen hankinta lautasen äärelle oli kova veto, kaikkien lopetusjuhlallisuuksien jälkeen. Kososta on kuitenkin turha ”syyllistää” Ville Väliahon syrjäyttämisestä, konkari näytti finaalissa, että hänen paikkansa on pelaavassa miehistössä.


Kosonen on myös yhä vaarallinen mies mailanvarressa. Toisella jaksolla hän pääsi lyömään vain kerran, siitä syntyi JoMan 2-3 voittojuoksu.


Konsta Kettunen oli hyvässä vireessä ulkona ja sisällä, jokeri Patrik Wahlsten oli taas hyvässä iskussa, vastaten finaalin ainoasta ”läpäristä”.


Pronssiottelussa olivat vastakkaisin Seinäjoen JymyJussit ja Sotkamon Jymy. Jymy vei pronssit luvuin 2-0 (3-1.3-0). Ottelun perusteella kummastakaan ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa finaaliparin haastajiksi.


Miesten hallikausi on nyt käytännössä ohi. Talvikauden suurin yllätys oli Vimpelin Vedon heikot esitykset. Koronankin kynsissä ollut joukkue hakee itseään uuden lukkarin Teemu Kinnusen johdolla. Aikaa on vajaat kaksi kuukautta.


Jari Porttila


1,200 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page