top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Tiger palasi amputaatio partaalta


Tiger Woods teki näyttävän paluun Augustan legendaariselle golf-kentälle yli 500 päivän kilpailutauolta. Tauko johtui vakavasta auto-onnettomuudesta, sen seurauksena yksi kaikkien aikojen golfareista oli menettää jalkansa.


-Oli mahtavaa saada kisaan positiivinen alku, Tiger kommentoi -1 kierrostaan järjestäjien haastattelussa.


Woods teki kierroksen aikana kolme birdietä ja kaksi bogieta. Kierros oli tunnusteleva ja Tiger itsekin myönsi, että ei pelaaminen ollut vielä sellaista, jolla kisa voitettaisiin.


-Matka maaliin on vielä pitkä, mutta se alkoi hyvin.


Tiger on nyt 47-vuotias, kaiken mahdollisen golfissa voittanut ammattilainen. Hän on voittanut 15 major-turnausta ja hänen harteilleen on sovitettu Augustan voittajan vihreää takkia viisi kertaa. Hänen viimeinen voittonsa Augustassa on vuodelta 2019, ensimmäinen vuodelta 1997.


Woods on pelaaja, joka tunnetaan myös golf-piirien ulkopuolella. Hän on lajinsa Roger Federer, pelaaja joka tunnetaan ja pelaaja joka herättää tunteita ympäri maailman.


Tiger on tienannut pelkästään palkintorahoja yli 120 miljoonaa dollaria. Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on arvioinut, että Tiger on tienannut reilusti enemmän sponsorituloja ja omien nimikkotuotteittensa kautta, Forbesinmukaan hänen kokonaisansionsa ylittävät 1000 miljoonan dollarin rajan.


Silti Woods nauttii nimenomaan pelaamisesta, rahan takia hän ei sitä tee, vaan sen vuoksi, että pystyy yhä pelaamaan huipputasolla.


Woods on Augustassa ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla sijalla 10. Eroa kärjessä olevaan Etelä-Korean Sungjae Imiin on neljä lyöntiä. Tigerilla on vielä parannettavaa avauksissa, silä 14:sta avauksesta väylälle päätyi vain kahdeksan. Tuossa tilastossa hän oli päivän kuudenneksi heikoin.


Jos Tiger saa avaukset kohdilleen, voi hän hyvinkin tykittää toisena päivänä huipputuloksen.

Vuonna 2020 Mastersin voittanut USA:n Dustin Johnson aloitti turnauksen hyvin.

Ensimmäisellä kierroksella syntyi tulos -3 ja DJ on jaetulla kolmannella tilalla.


Johnson voitti vuonna 2020 Mastersin pelattuaan neljä kierosta tulokseen 268, joka on kaikkien aikojen paras tulos Mastersissa.


Mastersia voi seurata Suomessa Ruutu+ palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/urheilu Lähetykset alkavat perjantaina ja lauantaina kello 22:00 ja sunnuntaina kello 21:00.


Viime vuonna Mastersin voitti Japanin Hideki Matsuyama. Se oli ensimmäinen kerta kun Mastersin voittaja tuli Aasiasta. Matsuyama pelasi nyt ensimmäisen päivän pariin, eli hän on vielä hyvissä takaa-ajo asemissa.


Jari Porttila

43 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page