top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Analyysi: Tiger romahti Mastersissa


Augustassa pelattavan golfin arvoturnauksen, The Mastersin kolmas päivä oli mahalasku Tiger Woodsille. Tiger pelasi uransa heikoimman kierroksen Augustassa, tuloksena 78 lyönnin kierros.


Se, että kierros alkoi seiskalla ei ollut mikään ihme, sillä lauantaina vain yksi pelaaja pystyi kiertämään kylmissä ja tuulisissa olosuhteissa kierroksen kuutosella alkavaan lukuun. Cameron Smith pelasi tuloksen 68 ja nousi toiseksi, vain kolmen lyönnin päähän kisaa johtavasta Scottie Scheffleristä.


Kilpailua johtanut amerikkalainen pelasi kolmannen päivän tulokseen 71. Taistelu voitosta käydäännkin viimeisenä parina sunnuntain kierrokselle lähtevien Schefflerin ja Smithin välillä.


Scheffler on maailmanlistan ykkönen, Smith kuudes. Schefflerillä on kolme PGA tourin voittoa, Smithillä viisi. Amerikkalainen on tienannut uransa aikana 7,4 miljoonaa dollaria , australialainen 5,8 miljoonaa dollaria.


Kaksikko muodostaa alkuvuoden kovimman parin, sillä amerikkalainen on voittanut tänä vuonna jo kolme turnausta, aussi kaksi. Smith voitti viimeksi The Players Championship turnauksen maaliskuussa, kuitaten siitä 600 000 dollarin voittoshekin.


Vaikka amerikkalainen lähtee viimeiselle kierrokselle kolmen lyönnin etumatkan turvin, taistellaan voitosta loppuun saakka. Scheffler teki lauantaina seitsemällä viimeisellä reiällä neljä bogieta ja kaksi birdietä, pelaten siis seitsemän viimeistä reikää +2 tulokseen.


Smith teki samoilla reillä kaksi birdietä ja yhden bogien, hänen saldonsa seitsemällä viimeisellä reiällä oli siis -1. Tuo kolmen lyönnin johto voi siis hyvinkin sulaa viimeisillä väylillä.


Vaikka kärkikaksikko tuntuisi olevan karussa, voi voittotaisteluun nousta vielä Etelä-Korean Sungjae Im. Hän on jäänyt Scheffleristä viisi lyöntiä, mutta jos olosuhteet ovat vielä sunnuntainakin yhtä rajut kuin lauantaina, voi kentällä tapahtua mitä vaan.


Tiger Woodsin romahtaminen oli lauantain suurin uutinen. Tigerin peli ei suinkaan sortunut avauksiin tai väylälyönteihin, vaan putteihin. Normaalisti loistavasti puttaava Tiger tuhrasi viheriöillä ällistyttävän määrän putteja.


Tigerille kirjattiin yhteensä viisi kolmen tai jopa neljän putin viheriötä. Hän todellakin käytti viidennellä viheriöllä peräti neljä puttia, joka on tuolla tasolla lähes tyrmistyttävä määrä.


Kierros näytti, että Tiger ei ole vielä rajun auto-onnettomuuden jäljiltä valmis pelaamaan täyttä neljän kierroksen turnausta.


The Mastersin huippujännittävää viimeistä kierrosta voit seurata Ruutu+ palvelusta https://www.ruutu.fi/urheilu kierros alkaa kello 21:00.


Jari Porttila


61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page