top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Asiantuntijat: Suomeen useampi EM-mitali


Yleisurheilun EM-kisat käynnistyvät maanantaina 15. elokuuta Munchenissä. Suomesta lähtee kisoihin ennätyssuuri joukkue, liki 70 urheilijaa.


Päätoimittaja Jari Porttila käy yhdessä CMoren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvisen kanssa läpi suomalaisten menestysmahdollisuudet.


-Meillä on joukkueessa noin 10-12 urheilijaa, joilla on venyessään mahdollisuudet pistesijoille, eli kahdeksan parhaan joukkoon, Järvinen pohtii.


-Heistä puolella on onnistuessaan mahdollisuudet jopa mitaleille, mutta se vaatii venymistä. Ainoastaan Oliver Helander voi ottaa mitalin ns. normisuorituksella, Järvinen pohtii.


-Uskoisin, että Suomalaiset palaavat kisoista kotiin 2-3 mitalin kanssa.


Järvinen ja Porttila muistuttavat, että suurin osa suomalaisista kilpailee Munchenissä vain kerran, mutta siitä huolimatta he voivat olla onnistujia, jopa venyjiä.


-Jos tekee arvokisoissa ennätyksensä tai kauden parhaansa, voi olla erittäin tyytyväinen suoritukseensa, Järvinen painottaa.


Porttila painottaa, että kisaturisteiksi leimaamisesta on päästävä irti. Urheilija, joka tekee arvokisoissa ennätyksensä, on onnistunut loistavasti, vaikka sijoitus painuisi yli 30:nen.


Katso Porttilan ja Järvisen viiltävä analyysi kokonaisuudessaan täältä.EM-kisat käynnistyvät maanantaina ja niitä voi seurata suorana YLE:n kanavilla.


265 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page