top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Bolshunov uhosi ”antaa tulla vaan”

Suomen joukkueen ankkuria rajusti sauvoillaan piiskannut Aleksandr Bolshunov takoi rintaansa Falunin vapaan tyylin 15 kilometrin kisan jälkeen. Bolshu voitti kisan vajalla kahdella sekunnilla, kisan jälkeen hän ei osoittanut pienintäkään katumuksen elettä Lahden tapahtumiin.

– Tämä on paras vastaus. Kun meitä painostetaan ja kritisoidaan, tulee meistä vahvempia. Antaa tulla vain, minusta tulee vahvempi ja näytän sen tulostaululla, sanoi mies Sports.ru sivuston mukaan.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kurinpitoelin ei käsitellyt Suomen esittämää vastalausetta ennen Falunin kisoja. FIS osoitti näin piittaamattomuutensa siitä, millaisen viestin se antaa hiihtoa seuraaville ihmisille ympäri maailmaa.

Bolshunovin kommentit taas osoittavat, ettei hän oppinut mitään Lahden tapahtumista. Jos kommenteista voi jotain päätellä, niin hän on jatkossakin valmis samanlaiseen käytökseen.

FIS kantaa tästä nyt täyden vastuun. Suomea FIS:n hallituksessa edustaa Martti uusitalo.

Suomalaisille Falunin perjantai oli sysimusta. Miesten kisassa kaikki suomalaiset jäivät maailmancupin pistesijojen ulkopuolelle, eli kukaan ei mahtunut edes 30 parhaan joukkoon. Pohjakosketus oli siis täydellinen.

-Tänään oli huono päivä, eikä suksikaan oikein toiminut vaativilla pätkillä, Joni Mäki myönsi.

Syita romahdukseen onkin etsittävä huollosta. Suomalaiset saapuivat Faluniin vasta torstaina, eikä huolto ja hiihtäjät ehtineet valmistautua kisaan kunnolla. Pahiten epäonnistuttiin vapaan tyylin suksien pohjakuvioinnissa.

-Ei luista yhtään, huusi Kerttu Niskanenkin valmentajille naisten kisan alkupuolella. Huuto kuului läpi kansainvälisessä lähetyksessä.

Niskanen oli päivän paras suomalainen 17. sijallaan. Hän oli ladulla kaksi sekuntia nopeampi kuin sijalle 19. jäänyt Krista Pärmäkoski. Suomalaisten valopilkku oli sijalle 24. hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen. Hän jäi Pärmäkoskesta vain 17 sekuntia.

Miesten puolella Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena 33:s. Hän jäi kisan voittaneesta Bolshunovista 2 minuuttia ja 30 sekuntia !

-Tulos ja odotukset eivät kohdanneet. Olisin halunnut menestyä valiaikalähdössä parhaalla mahdollisella tavalla. Tuli tällainen välikisa, perattiin homma kisan jälkeen.

-Nämä pitää vaan unohtaa, enää ei voi tehdä mitään toisin. Toivotaan että huomenna voitaisiin taistella paremmista sijoituksista, Niskanen huokaili.

-Tämä oli huono päivä meiltä. Nyt täytyy tehdä pikainen analyysi siitä, mistä se johtui ja sen jälkeen siirrytään jo ajattelemaan huomista kilpailua, päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi.

Lauantaina Falunissa hiihdetään perinteisen tyyli 15 ja 10 kilometrin yhteislähtökisat.