top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Bottaksen terveiset kriitikoille ”haistakaa…”

Valtteri Bottas otti jo uransa toisen voiton Venäjän GP-kisassa Sotshissa. Bottas olikin yhtä hymyä kisan jälkeen, heti voiton varmistuttua hän lähetti tiimiradiossa jäätävät terveiset häntä kritisoineille entisille kuskeille.

-Viesti kriitikoilleni, kaikille joita tämä saattaa koskettaa, haistakaa v….

Bottaksen terveiset lähtivät mitä ilmeisemmin sydämen pohjasta, sillä entisten ”tusinakuskien” arvostelu on raapaissut häntä, vaikka Bottas ei niihin ole lähtenyt julkisuudessa vastaamaan. Formulamaailman sisäpiiri on kuitenkin niin pieni, että sieltä kumpuava arvostelu on satuttanut suomalaista.

Sotshin radalla suomalainen näytti kuitenkin taas parhaat puolensa. Hän lähti kisaan kolmannesta ruudusta, mutta haastoi ykkösruudusta lähteneen Lewis Hamiltonin heti ensimmäisissä mutkissa. Ohitus jäi kuitenkin tekemättä, kun Bottaksen jarrutus epäonnistui visiiriin lentäneen roskan vuoksi. Se häiritsi miehen näkökenttää.

Hamilton sai tietää kuuden ajetun kierroksen jälkeen, että hänelle oli langetettu 10 sekunnin aikasakko. Se tuli kielletyssä paikassa ennen kisaa tehdystä lähtöharjoituksesta. Hamilton kärsi rangaistuksen renkaiden vaihdon yhteydessä.

Bottas käytti tilanteen hyväkseen, otti johtopaikan, eikä luopunut siitä enää koko kisan aikana.

Voitto oli Bottaksen uran yhdeksäs ja vankisti hänen asemaansa MM-sarjan kakkosena.

Hamilton johtaa sarjaa 190 pisteellä, Bottas on toisena 135 pisteellä ja tänään toiseksi ajanut Max Verstappen on kolmas 110 pisteellä. Neljäntenä olevalla Lando Norrisilla on pisteitä 65.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli tänään 14:sta, hänen tallitoverinsa Antonio Giovinazzi oli 11:sta.

Seuraavan kerran voitosta ajetaan Saksan Nurburringillä, kahden viikon kuluttua.