top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Bottas perjantain nopein ”Vauhtia pitää vielä löytyä”


Valtteri Bottas olo perjantain nopein kuski Imolan radalla ajetuissa harjoituksissa. Suomalainen oli nopein niin ensimmäisissä kuin toisissakin harjoituksissa.


-Vauhtia pitää löyty vielä lisää aika-ajoihin, suomalainen totesi sessioiden jälkeen.

Bottas jätti toisissa harjoituksissa Lewis Hamiltonin taakseen sadasosan erolla. Kolmanneksi ajaneeseen Pierre Gaslyyn tuli kahdeksan sadasosaa.


Varsin kapealla Imolan radalla oli vaikea ajaa edes yhtä puhdasta kierrosta ja sama ongelma on myös lauantaina aika-ajoissa. Kapea rata on kaksinkertainen haaste, kun ohjaamosta ei juuri näe pitkälle eteen mutkien ja korkeuserojen vuoksi.


Max Verstappen koki radan vaikeudet toisissa harjoituksista, kun hän pyöräytti autonsa kanttarin päältä niin pahasti, että autosta hajosi vetoakseli. Charles Leclerc puolestaan ajoi päin ratavalleja niin pahasti, että Ferrarin oikea etukulma meni ”lunastukseen”.


-Red Bull on varmasti kova aika-ajojen kolmannessa vaiheessa, Bottas pohti perjantaina.


Kimi Räikkönen oli Alfa Romeolla ensimmäisissä harjoituksissa lupaavasti 12:sta, mutta toisissa hän jäi sijalle 17:sta. Tallikaveri Antonio Giovinazzi oli yhdeksäs, joten kyllä Alfastakin nopeutta löytyy. Kimi jäi tallikaveristaan 0,7 sekuntia.


-Auto ei tuntunut huonolta, mutta se ei vain ollut nopea. Katsotaan mitä voimme tehdä huomista ajatellen, Räikkönen pohti.


-Muutetaan vähän asetuksia ja katsotaan tuoko se tulosta.


Haasin Nikita Mazepin järjesti taas tapahtumia. Hän pyörähti ensimmäisissä harjoituksissa kahdesti, ennen viimeisen minuutin ulosajoaan. Toisissa harjoituksissa Mazepin oli viimeinen, häviten tallikaveri Mick Schumacherille puoli sekuntia.


Aika-ajot alkavat lauantaina kello 15.00 ja niitä voi seurata Cmoren suoratoistopalveluista.


Jari Porttila


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page