top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Castren kuittasi voiton ja nousi olympiatoivoksi

Updated: Jul 18, 2021


Matilda Castren piti hermonsa Gant Ladies Openin viimeisellä kierroksella ja otti sen mitä Suomeen tuli hakemaan, uransa ensimmäisen Euroopan tourin voiton. Ykköstila varmisti myös sen, ett Castren pääsee pelaamaan arvostettuun Solheim cupiin olympalaisten jälkeen.


-Kyllä jännitti ennen viimeistä väylää. En tiennyt mikä on tilanne, johdinko yhdellä vain kahdella lyönnillä, hän huokaili sampanjaroiskeiden keskellä.


Castren johti siinä vaiheessa kisaa jo kolmella lyönnillä, joten voitto oli ennen viimeistä par 3 väylää käytännössä varma. Ja kun Castern pelasi väylän pariin, pääsi hän juhlimaan uransa ensimmäistä voittoa Euroopassa.


-Nyt helpottaa. Tulin tänne hakeemaan voittoa, otin paineet positiivisuuden kannalta ja annoin itselleni mahdollisuuden voittaa.


-Ensimmäisen päivän jälkeen oli tietenkin vain pidettävä pää kylmänä ja uskottava siihen, että peli vielä aukeaa. Niinhän se sitten aukesi toisen kierroksen lopussa ja siitä sain hyvän hengen viimeiselle kierrokselle.


Castren osoitti taas kylmäpäisyytensä ja sen, ettei hän hätkähdä pienistä. Se on hyvä pohja lähteä ensi viikon Ranskan kisaan ja Tokion olympialaisiin.


-Tietysti minä lähden Tokioon hakemaan mitalia. Olisihan se uaa voittaa mitali Suomelle ja tulla kotiin se kaulassa.


Tässäkin suhteessa Castren eroaa monesta muusta suomalaisurheilijasta. Hän ei lähde olympialaisiin tekemään pelkästään parastaan, vaan myöntää avoimesti tavoittelevansa mitalia.


-Tietysti se on tavoitteena.


Castren asuu Yhdysvalloissa ja pelaa naisten golfin pääkiertueella LPGA:lla. Euroopassa hän pelaa Gant Ladies Openin lisäksi major-turnaukset, joista ensimmäisenä on vuorossa ensi viikon Evian kisa Ranskassa.


Castren voitti ensimmäisenä suomalaisena kesäkuussa LPGA-kiertueen turnauksen. Nyt hän voitti 13 vuoden tauon jälkeen suomalaisena Eurooppa tourin osakilpailun. Edellinen voittaja oli Minnea Blomqvist, häntä ennen suomalaisista on voittoon pystynyt vain Riikka Hakkarainen.


Suomalaisten loistavaa panosta Aura Golfin vaativilla väylillä ja viheriöillä täydensi toiseksi sijoittunut Ursula Wikström. Toinen sija oli Wikströmin uran kahdeksas, nyt se uran ensimmäinen voitto jäi kahden lyönnin päähän.


-Upea kilpailu ja olen tyytyväinen toiseen sijaan, Wikströn huokaili.


Castren kuittasi voitosta 30 000 euroa, Vikström kakkossijasta 15 000 euroa. Kahdeksanneksi tullut Kiira Riihijärvikin sai 5000 euron palkintoshekin. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan päivän suosikki sai 1000 euron palkinnon.


Naisten golf löi nyt suuren yleisön silmissä kerralla läpi, tuhannet ihmiset löysivät viikonlopun aikana Ruissalon upeisiin maisemiin kannustamaan suomalaispelaajia.


-Kun kävelin sisään viimeiselle viheriölle oli tunne aivan uskomaton. Yleisöä oli enemmän kuin missään ja se kannusti minua villisti. Kiitos kaikille jotka tulitte paikalle ja toivottavasti yleisö löytää jatkossakin golf-kisoihin, Castren kiitteli.


Suomen Golfliiton ja Aura Golfin panos oli tietenkin ratkaiseva, mutta ilman Gantin ja kiinteistöneuvos Heikki Vaisteen taustapanosta kisan saaminen Suomeen ei olisi ollut mahdollista.


Maximusportin saamien tietojen mukaan Gant Ladies Open pelataan myös ensi vuonna Suomessa, Ahvenanmaalla ja vuonna 2023 turnaus pelattaisiin jälleen Turussa.


Jari Porttila, Aura Golf, Turku


55 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page