top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Castren nousi upeasti Gant Ladies Openin kärkeen


Matilda Castren näytti Gant Ladies Openin toisena päivänä mitä kokemus merkitsee ammattilaisgolfissa. Naisten PGA-kiertueella voitonkin ottanut suomalainen sinnitteli pitkään par-tuloksessa, kunnes räväytti kaksi birdietä peräkkäin väylillä 16 ja 17 nousten samalla tulokseen -2.


Kun päivä oli saatu pelattua loppuun, nousi Casten kisan johtoon ja lähtee siis viimeisessä parissa lauantain viimeiselle kierrokselle.


-Alussa oli tekemistä lähestymislyönneissä ja greenien lukemisessa, mutta onneksi se peli aukesi lopussa, Castren huokaili.


Castren ja samassa ryhmässä pelannut Sanna Nuutinen keräsivät satapäisen yleisöjoukon peräänsä. Suomalainen naisgolf löi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen Turussa.


-Oli todella hienoa, kun peliämme seurasi niin valtava yleisöjoukko, Kiitos kun tulitte katsomaan, Castren kiitteli vielä kierroksen jälkeen.


Golfliitto on vetänyt Aura Golfin kanssa oikeasta narusta, sillä yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan tapahtumaa. Tätä mahdollisuutta yleisö myös käytti hyväkseen.


Castrenilla on siis loistavat mahdollisuudet ottaa uransa ensimmäinen Euroopan tourin voitto. Hän tarvitsee sitä jos haluaa päästä mukaan naisten Ryder cupia vastaavaan Solheim cupiin. Lauantain viimeisele kierrokselle Castren lähtee luottavaisena.


-Yritän antaa itselleni mahdollisuuden voittoon.


Suomalaisilla on kokonaisuudessaan mahtavat asetelmat viimeiseen päivään. Uransa ensimmäistä voittoa 18 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan jahtaava Ursula Wikström on kolmantena, vaikka pelasi toisena päivänä tuloksen 76. Hän on jäänyt Castrenista vain kaksi lyöntiä.


-Surkea kierros, mutta onneksi kukaan ei karannut ja viimeiselle päivälle jäi vielä mahdollisuus nousta mukaan taisteluun.


Kiira Riihijärvi on hienosti kuudentena ja olympialaisiin lähtevä Sannu Nuutinen jaetulla yhdeksännellä sijalla.


Jotain Aura Golfin vaativasta kentästä kertoo se, että kahden päivän jälkeen vain kärkikaksikko Castren- Diksha Dakar on pystynyt pelaamaan alle parin. Castern on tuloksessa -2 ja intialainen tuloksessa -1.


Gant Ladies Openin kolmas päivä huipentuu noin kello 15.00.


Jari Porttila

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page