top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Castren varmisti Euroopalle historiallisen voiton


Suomen Matilda Castren varmisti upealla 5,5 metrin putillaan Euroopan voiton USA:sta naisten golfin arvostetuimmassa joukkuekilpailussa Solheim cupissa Toledossa, Yhdysvalloissa.

Sisään mennyt putti varmisti Castrenin 1-0 voiton Yhdysvaltojen Lizette Salasista ja voitto nostatti Euroopan Solheim cupin voittoon.


-Tärisen vieläkin. Katsoin ennen puttia tulostaululle ja tiesin sen olevan tärkeä. Keskityin siihen hyvin, luimme griinin ja kallistukset ja se onnistui. Olen todella onnellinen nyt, Castren kertoi LPGA:n sivuilla julkaistussa haastattelussa.


Suomalainen nousi maailman arvostetuimman naisten golfturnauksen ratkaisijaksi melkoisesta tuntemattomuudesta. Hän varmisti paikkansa Euroopan joukkueeseen voittamalla heinäkuussa ennen olympialaisia pelatussa Gant Ladies open-turnauksessa Turussa.


Sen jälkeen Castren pelasi Tokion olympialaisissa, ollen siellä 18:sta. Nyt hänen nimensä on kirjoitettu Solheim cupin voittopyttyyn ja juuri hän oli se pelaaja, joka varmisti voiton Euroopalle.


-Olen tiukoissa paikoissa parhaimmillani. Pelasi koko viikon mielestäni hyvin ja onnistuin lukemaan puttilinjat hyvin. Nyt olen vain niin onnellinen.


-Tämä on ollut mahtava viikko, unelmien täyttymys. Sain pelata todellisten huippujen kanssa ja todistin pystyväni pelaamaan heidän tasollaan.


Castren on maailmantilastossa kaikki mailalajit huomioiden parhaana suomalaisena sijalla 21. Hän on tienannut tänä vuonna yli 570 000 dollaria, eli hän on parhaiten tienaava suomalainen naisurheilija.


Castren on voittanut arvostetuimmalla LPGA tourilla tänä vuonna yhden kilpailun ja sijoittunut kerran toiseksi. Euroopan kiertueella LET-tourilla hän on pelannut kolme kisaa, taskussa on yksi voitto ja kaksi sijoitusta 20 parhaan joukkoon. Nuo kaksi muuta kisaa olivat ns. major turnauksia, joissa hän kuittasi palkintorahoja 45 000 ja 60 000 euroa. Turun Gant Open voitosta tuli 30 000 euron palkintoshekki.


Jari Porttila


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page