top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Topi Kosonen viihtyy Pattijoella

Topi Kosonen aloittaa jo 17 peräkkäisen kautensa Pattijoen Urheilijoiden riveissä.

Topi Kosonen aloittaa jo 17. peräkkäisen kautensa Pattijoen Urheilijoiden riveissä, kun kausi jossain vaiheessa käynnistyy. Kosonen on pelannut superissa vain yhdessä seurassa, vaikka ottajia olisi vuosien varrella ollut useita.


-Meillä oli todella hyvä joukkue heti alusta alkaen ja se tuntui kuin omalta perheeltä, Kosonen kertoo.


Hän siirtyi Pattijoelle kaudeksi 2004, silloin hän kuki vielä opiskelujen vuoksi Jyväskylästä Pattijoelle, jääden kesällä asumaan paikkakunnalle. Nyt perhe asustaa omassa talossa, vajaan kahden kilometrin päässä Pattijoen kentästä.


-Nuorempana kyselyjä tuli muualtakin, mutta pikku hiljaa seurat taisivat ymmärtää, etten lähde täältä mihinkään, lukkarivelho naurahtaa.


Jos oli Kososelle selvää, että hän pelaa uransa Pattijoella, niin yhtä selvää hänelle oli jo juniorista lähtien se, että hän haluaa olla lukkari.


-Junnuna meillä oli Lappeenrannassa hyvä koulu lukkareille, silloin harjoittelin todella paljon joukkuetreenien lisäksi ja sieltä se kipinä syttyi.


Kosonen on lukkariksi pitkä, 193 senttinen, mutta hän liikkuu etukentällä kuin ketterä kärppä ja hakee näpyjä isolta alueelta.


-Yritän hyödyntää ulottuvuuteni ja kun nuorena tuli harjoiteltua paljon ketteryyttä, niin se taitaa olla salaisuuteni, hän naurahtaa.


Kosonen on aina ollut kova harjoittelemaan. Yhteisharjoitusten lisäksi hän on vetänyt omia harjoituksia ja nostellut palloa ilmaan myös kotipihalla.


-Parhaina vuosina toistoja tuli varmasti sellaiset 30 000, nyt ei enää niin paljon. Nyt täytyy kuunnella myös kroppaa ja antaa sen palautua harjoituksista, 38-vuotias Kosonen muistuttaa.


Pattijoki oli jo hallikaudella nousemassa jälleen mukaan mitalipeleihin. Seura voitti Kososen johdolla SM-kultaa vuonna 2008, hopeaa tuli jo kahta vuotta aiemmin 2006 ja pronssimitalit ripustettiin Kososenkin kaulaan vuosina 2011 ja 2012.


-Nyt meillä on kasassa joukkue, joka on valmis taistelemaan mitaleista, Kosonen vakuuttaa.


-Haapakosken Samin myötä saimme sisäpeliin lisää lyöntivoimaa ja ulkonahan Sami on itse varmuus.


Myös Kososella kulkee hyvin mailan varressa. Viime kaudella hän löi runkosarassa yhteensä 51 juoksua, se oli hänen uransa paras tulos tähän mennessä.


-Täytyy tunnustaa, että itselläkin on sellainen olo kuin nuoruuden päivinä, halu näyttää ja onnistua on nyt kova.


Haapakoskelle ja Kososelle on sovitettu Pattijoella kotiuttajan roolia, kaksikko pystyy varmasti takomaan kaudessa toistasataa juoksua ja se voi riittää yllättävänkin pitkälle. Kunhan nyt kausi päästäisiin aloittamaan.


-Olemme käyneet muutaman pelaajan kanssa peri kertaa kentällä lyömässä, mutta enemmän harjoittelussa on nyt satsattu fysiikkaan. Sitä on tehty omatoimisesti ja omin keinoin, kun salit menivät täällä kiinni.


Vaikka Pattijoki sai muutaman vahvistuksen ulkokentälle, ei Kosonen usko, että yhteen hitsaantumiseen tarvittaisiin pitkää aikaa.


-Nopeasti ne kuviot opitaan. Sigge ( Haapakoski ) on niin kokenut pelaaja, ettei häneltä mene kauan kun kuviot ovat selvillä.


Pattijoen viuhkamiehenä toimii Jussi Haapakoski, Samin veli. Kaksikko toimi yhdessä myös Vimpelissä, jonne Kosostakin yhdessä vaiheessa olisi haluttu. Nyt kolmikko pelaa yhdessä Pattijoella.


-Kun kausi toivottavasti jossain vaiheessa alkaa, niin siitä tulee tiivis. Se ei ainakaan meitä pelaajia haittaa, olemme tottuneet siihen, että viikossa pelattaan vaikka kolme peliä.


Jari Porttila

385 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page