top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Crouserin ME hylättiin kisan jälkeen


Ryan Crouser ehti juhlia tunnin verran uutta kuulantyönnön ME:tä New Yorkissa. Amerikkalainen merkkautti toisella työnnöllään uuden ME:n 23.38, parantaen entistä ennätystään sentillä.


Kisan jälkeen järjestäjät kuitenkin ilmoittivat, että elektroninen mittauslaite ei näyttänyt oikeita lukuja ja koska työntöä ei mitattu perinteisellä mittanauhalla tulos hylättiin, samoin kuin kaikki muutkin kisan tulokset.


Kisan jälkeen tuloksen kerrottiin ollen 22.50, myös Crouser vahvisti kisan jälkeen Instagram-palvelussa tienneensä heti, ettei työntö ollut ME.


-Tiesin heti tuloksen ilmestyessä, ettei se ollut niin pitkä työntö. Kisan jälkeen se mitattiin ja se oli 22.50. Olen kuitenkinkin tyytyväinen, sillä kauden ensimmäiseksi kisaksi tämä oli lupauksia antava, Crouser kertoi Instagram videossaan.


Kuulantyöntökisa oli melkoinen farssi, sillä normaalista poiketen työntöpaikalle ei olllut alastuloamattoja, vaan kuula pamahti suoraan 60 metrin kisaradalle. Muutaman kerran kuulat karkasivat myös kenttää kiertävälle radalle, muodostaen näen turvallisuusuhan juoksijoille.


Millrose Games kisattiin nyt jo 114 kerran. Vuonna 1925 Paavo Nurmi aloitti Amerikan kiertueensa New Yorkista, hän voitti kisoissa sekä mailin että 5000 metrin kisat.


Nyt miesten mailin voitti Australian Ollie Hoaere Oseanian ennätyksellä 3.50,83. Naisten seipäässä taivutti voittoon Sandi Morris tuloksella 475.


Pikamatkoilla nimilista oli hurja. Miesten 60 metrillä voiton vei doping pannasta vapautunut Christian Coleman huippuajalla 6,49. Trayvon Brommel oli toinen ajalla 6.50 ja Ronnie Baker kolmas 6,54, Naisten pika-aidoissa voittoon juoksi Jamaikan Britany Anderson ennätyksellään 7.91.


Jari Porttila91 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page