top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Davosissa hurja taistelu Pekingin kisapaikasta


Pohjoismaisten lajien kilpailut jatkuvat tiiviinä kaikkien kolmen lajin osalta. Maastohiihdon maailmancupia kilpaillaan Sveitsin Davosissa vapaalla tyylillä sekä sprinteissä että normaalimatkoilla. Norjan Beitostölenissä avataan Skandinavia Cup.


Yhdistetty palaa normaaliin joukkuekokoonpanoon Viron Otepäässä, kun mukana on neljä urheilijaa.


Eero Hirvonen palaa joukkueen vahvuuteen Otepäässä.


Otepäässä mukana on myös taivalkoskelainen Annamaija Oinas, joka avaa latua suomalaiselle naisyhdistetylle ollen ensimmäinen nainen maailmancupissa.


Mäkihyppääjät siirtyvät Keski-Eurooppaan ja Klingenthaliin, missä kilpaillaan sekä naisten että miesten henkilökohtaiset kilpailut suurmäessä. Continental Cupia hypätään Norjan Vikersundissa.


Davosin kisoissa hiihtäjät taistelevat jo tosissaan Pekingin olympialipuista. Suomihan saa miehiin mukaan vain kuusi hiihtäjää, tässä vaiheessa kisalipussa on pienin varauksin kiinni Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.


Viimeisestä miesten kisapaikasta antavat Davosissa näyttöjä Remi Lindholm, Verneri Suhonen, Juuso Haarala ja Niilo Moilanen.


Naisten puolella tilanne on hieman helpompi, sillä Suomella on kisoissa seitsemän hiihtäjän kiintiö. Tässä vaiheessa kisapaikastaan voivat olla varmoja Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Jasmi Joensuu ja Johanna Matintalo.


Kolmeen jäljellä olevaan paikkaan ovat tässä vaiheessa ottaneet kovimman kiinnityksen Katri Lylynperä, Anne Kyllönen ja Riitta-Liisa Roponen. Davosissa näyttöjä on antamassa Jasmin Kähärä, Skandinavia cupissa Norjassa Anni Alakoski, Vilma Nissinen, Tiia Olkkonen, Eveliina Piippo ja Tuuli Raunio.


Mäkihypyssä Suomell on Pekingiin tällä hetkellä kaksi paikkaa naisille ja kolme miehille, yhdistetyssä miehille on peräti viisi paikkaa.


Jari Porttila324 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page