top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Djokovic ansaitsi hylkäyksen


Kauden toisen tenniksen Grand Slam-turnauksen kuohuttavin tapahtuma koettiin sunnuntaina illan käännyttyä yöksi. Maailmanlistan ykkönen ja turnauksen ehdoton ykkössuosikki löi turhautuneena omaan peliinsä pallon kädestään takalinjalle, osuen linjatuomaria suoraan kurkkuun.


Serbin teko on kaikin puolin tuomittava ja aivan oikeutetusti hänet hylättiin saman tien koko turnauksesta. Säännöt ovat tuollaisessa, tahallisessa teossa yksiselitteiset. Tuntuikin oudolta, että Serbi yritti vielä selittää itseään mukaan turnaukseen kentälle tulleelle turnauksen päätuomarille.


Djokovicin käytös oli koko ensimmäisen erän ajan täysin normaalista poikkeavaa. Hän latasi jo kertaalleen, menetettyään murtopallon Espanjan Pablo Carreno Bustaa vastaan, pallon täysillä laitamainoksia päin. Hiukan myöhemmin serbi kaatui, mutta hän ehti ottaa nurinmenon vastaan käsillään.


Hidastuksen mukaan tilanne oli täysin normaali, mutta Djokovic poistui heti penkille olkapäätään pidelleen. Paikalle kutsuttu fysioterapeutti ei kuitenkaan löytänyt kädestä mitään vikaa.


Djokovic on ollut kesän aikana otsikoissa negatiivisessa mielessä. Muistamme vielä hyvin hänen kutsuturnauksensa jälkeen pitämät tennisjuhlat, joiden seurauksena hän itse ja muutama muu vieras sairastuivat koronavirukseen.


Sunnuntainen episodi oli kuitenkin vielä käsittämättömämpää. Tietenkään Djokovic ei tähdännyt iskemäänsä palloa tuomariin, mutta myöskään tuomari ei edes osannut pelätä pelin ollessa poikki kentältä kohti tulevaa palloa.


Djokovic pyyteli tapahtunutta vielä sunnuntaina anteeksi instagram-tilillään:


-Tämä tapahtuma saa minut tuntemaan oloni tyhjäksi ja surulliseksi. Luojan kiitos linjatuomari voi hyvin. Olen todella pahoillani, että aiheutin hänelle tällä tavalla stressiä. Se oli täysi vahinko ja täysin väärin, Djokovic kirjoitti.


-Pyydän anteeksi käytöstäni, olen niin pahoillani tapahtuneesta.


Djokovic on viime vuosina yrittänyt kovasti pehmentää julkista imagoaan, mutta aina hetkittäin kiiltokuvan alta paljastuu rajumpi luonne. Vuonna 2016 Ranskan avoimissa hän paiskoi mailaansa, se lipesi kädestä ja oli osua linjatuomariin.


Tenniksen kirjoitetuissa säännöissä turvataan tuomarien, pallopoikien ja pallotyttöjen asema sillä, että mikä tahansa heitä kohti heitetty/lyöty esine pelaajien taholta merkitsee automaattisesti pelaajan diskaamista koko turnauksesta. Djokovicille diskaus merkitsi 250 000 dollarin palkintorahojen menetystä ja nollaa ATP-pistettä. Se on ehkä se suurin menetys hänelle.


Djokovic oli voittanut ennen diskausta kaikki 2020 pelaamansa turnaukset. Diskaus merkitsee myös sitä, että New Yorkissa saadaan täysin uusi Grand Slam-kisan voittaja. Ja kun turnauksessa ei ole enää jäljellä yhtään 1980-luvulla syntynyttä pelaajaa, saadaan myös ensimmäinen 1990 tai 2000-luvulla syntynyt Grand Slam voittaja.


Maailmanlistan kärkipelaajista Rafael Nadal ja Roger Federer jättivät New Yorkin turnauksen väliin.

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page