top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Eikö Superpesis arvosta omaa tuotettaan?


Superpesiksen finaalit jatkuvat viikon kuluttua, niin miehissä kuin naisissa. Sunnuntain ottelut olivat huippujännittäviä ja ajankohta huomioiden myös kovatasoisia. Katsojat nauttivat, tai oisivat nauttineet niistä, jos seuraaminen olisi tehty mahdolliseksi.


Nyt superpesis ja pesäpalloliitto päättivät, että naisten finaali aloitettiin tuntia ennen miesten finaalia. Tämä merkitsi käytännössä sitä, että katsojat pistettiin valitsemaan naisten ja miesten välillä ja liian monen valinta kallistui miesten finaaliin.


Ruutu-urheilu oli satsannut kumpaankin peliin ja niistä nähtiin selostettu monikameralähetys. Katsojille oltiin siis valmiit tarjoamaan herkkua ruudun täydeltä. Moni katsoja pettyikin pesäpalloliiton linjaukseen, että finaalit aloitettiin tunnin sisällä toisistaan.


Kun normaalin ottelun läpiviemiseen kuluu vähintään se kaksi tuntia, niin katsojat ihmettelivät syystäkin, miksi naisten finaalia ei aloitettu jo kello 13.00 ? Silloin naisten ja miesten ottelu ei olisi mennyt kuin hetkeksi päällekkäin ja kummatkin olisi voinut seurata loppuun kunnolla.


Toivottavasti liiton toimistossa ollaan nyt hereillä ja ensi viikonlopun alkamisajat muutetaan sellaiseksi, että myös naisten finaalia arvostetaan ja sen katsominen on mahdollista.


Luantainahan Vimpelin isännöimä pronssiottelu meni täysin päällekkäin miesten finaaliottelun kassa. Tässäkin tapauksessa liitossa olisi voitu käyttää harkintaa.


Naisissa Jyväskylän Kirittäret ottivat voiton selkä seinää vasten pelatessaan. Ottelua oli seuraamassa paikanpäällä reilut 1200 katsojaa.


Oulussa Siilinjärvi varmisti superin paikkansa viidennen ottelun supervuoron jälkeen. Oulun nousu jäi taas pienestä kiinni. Ottelua oli paikan päällä seuraamassa 2150 katsojaa.


Mansen piti juhlia seurahistorian ensimmäistä mestaruutta kotiyleisön edessä. Kaupissa oli 2800 katsojaa, enemmänkin olisi tullut, mutta se oli lisäkatsomoineen paikan maksimi.


Mansen juhlat pilasi Arttu Ruuska lyömällä kunnarin Mansen kenttään. Tuo tykki tasoitti jakson juoksut 1-1:een ja kun Kopla oli voittanut avausjakson 0-3, jatkuvat pelit viikon kuluttua Kouvolassa.


Koplan voitto oli pienoinen ihme, sillä joukkueen kärki ja kakkoskoppari Tommi Mäentausta loukkaantui ottelussa sen verran pahasti, että Juho Hacklin joutui tulemaan kentälle ja heti kärkietenijäksi.


Viikossa voidaan tehdä ihmeitä, mutta onneksi KPL:n penkiltä löytyy myös mies nimeltä Toni Kohonen. Kohosen palkintokaapissa on jo 10 SM-kultaa, viimeisin kuuden vuoden takaa Sotkamon paidassa. Kohonen saattaa olla juuri se puuttuva pala, joka tuo Koplan peliin kokemusta niistä hetkistä, jolloin peli on käännettävä voitoksi.


Mansen sulaminen kotikentällään oli yllätys. Kun joukkueen konkarit ovat tähän saakka pitäneet joukkuetta reppuselässä, nyt heistä ei ollut siihen. Joukkue sai ainoan juoksunsa harhaheitolla. Manse sai rakennettua koko ottelussa vain kymmenen ykköstilannetta, niistä neljän purku tuli Juha Niemelle. Hän ei onnistunut yhdessäkään.


Ei Koplakaan kolmostilanteilla juhlinut. Se sai niitä koko ottelussa kahdeksan, joukkue teki kaikkiaan neljä juoksua.


Seuraava finaaliottelu pelataan lauantaina Kouvolassa, toivottavasti se alkaa ainakin kaksi tuntia Porissa pelattavan naisten ottelun alkamisajankohdan jälkeen.


Jari Porttila

3,077 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page