top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

EM-kisat peruttiin- suomalaisaiturit itkivät


Yleisurheilun EM-kisat, jotka oli tarkoitus pitää elokuussa Pariisissa, on peruttu. Euroopan yleisurheiluliitto ilmoitti siasta myöhään torstai-iltana.


-Luin asiasta herättyäni, täytyy myöntää että itkin, Nooralotta Neziri kirjoittaa instagram-tilillään.


Viime kesänä SE:n juosseen Annimari Korteen tunteet olivat myös pinnassa. Hän oli leireillyt jo toista kuukautta Yhdysvalloissa, kuultuaan EM-kisojen peruutuksesta hän lopetti leirinsä ja palaa Suomeen.


EM-kisojen peruminen on kova isku etenkin suomalaisille naisaitureille, sillä heillä oli realistiset mahdollisuudet taistella Pariisissa mitaleista. Seuraava mahdollisuus siihen EM-tasolla tarjoutuu vasta kahden vuoden päästä.


Ranskan yleisurheiluliiton puheenjohtaja ilmoitti tiedotteessa, että kisojen peruminen oli heidän kohdaltaan välttämätöntä.


-Se oli moraalinen velvollisuutemme, Andre Giraud ilmoitti.


Kesällä 2020 piti olla alkuperäisen suunnitelman mukaisesti olympialaiset ja EM-kisat. Nyt olympialaiset siirrettiin ensi vuodelle, jossa on jo ohjelman mukaan myös MM-kisat. Näin EM-kisoja ei voitu enää siirtää vuodelle 2021.


Tilanne koskee erityisen kovaa suomalaista yleisurheilua, sillä naisten aitojen ohella Suomella olisi ollut heittää tuleen mitaleista taistelevia keihäsmiehiä.


-EM-kisojen peruminen koskettaa kovempaa. Ensimmäistä kertaa ikinä uskoin, että voisin oikeasti menestyä arvokisoissa, Annimari Korte kirjoitti.


Oliver Helanderille arvokisojen siirtäminen antaa sen sijaan aikaa kuntoutu talven leikkauksesta rauhassa. Samaa voi tietenkin sanoa vielä suuremmassa leikkauksessa olleen Viron Magnus Kirtin kohdalla.


Tänä kesänä ei siis järjestetä arvokisoja ja kotimaiset suuret kisatkin alkavat aikaisintaan elokuussa. EM-kisojen peruminen merkitsee sitä, että esimerkiksi Kuortaneen siirretyille juhannuskisoille etsitään nyt sopivaa ajankohtaa elokuulta.


Jari Porttila

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page