top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

EM-kisojen tulosrajat karsivat rajusti osanottajia


Euroopan yleisurheiluliitto EAA on julkistanut ensi kesän Munchenin EM-kisojen tulosrajat. Ne ovat historian kovimmat ja takaavat sen, ettei yhteenkään lajiin pääse mukaan kuin se määrä urheilijoita, kun on haluttu.


Systeemi on Olympialaisista tuttu. Kisarajan selvittäneet pääsevät suoraan kisoihin ja sen jälkeiset paikat täytetään hyväksi koetulla ranking-menetelmällä.


Jos rajoja verrataan Pariisille 2020 myönnettyihin, sittemmin kokonaan peruttuihin EM-kisoihin, niin muutos on valtava. Kun 100 metrin aitojen tulosraja oli vielä Pariisiin 13,30, niin nyt se on Muncheniin 12,93!


Suomesta löytyi Tokion olympiarajan alittajia peräti kolme, mutta tänä kesänä vain Annimari Korte on alittanut Munchenin EM-rajan.


Keihäänheitossa tulosraja on nyt 85 metriä, kun se Pariisiin oli 84 metriä. Munchenin rajan on ylittänyt Suomessa tänä vuonna vasta kaksi heittäjää.


Kenttälajeissa Muncheniin otetaan mukaan maksimissaan 26 urheilijaa, joista siis karsitaan ennen finaalia 14 urheilijaa. Juoksulajeissa välieriin selviää 24 juoksijaa, joten karsinta on kenttälajeissa huomattavasti kovempaa kuin juoksulajeissa.


Suomalaisten uuden suosikkilajin moukarinheiton tulosrajat ovat 77.00 ja 71.80. Miehissä rajaa ei ole ylittänyt Suomessa kukaan tänä kesänä, naisissa kaksi heittäjää.


Tulosrajoja on voinut rikkoa heinäkuun 27. päivästä alkaen aina vuoden 2022 heinäkuun 26 päivään saakka. Tarkemmat ohjeet voit katsoa täältä https://directus.european-athletics.com/assets/10459212-9aae-4005-8cce-18179c53ec5d


EAA:n ohjeet merkitsevät sitä, että Tokion olympialaisissa tehdyt tulokset kelpaavat jo näytöiksi ensi kesän EM-kisoihin.
112 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page