top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

EM-mitaisti jää pois olympialaisista ”Itkeäkö vai nauraa?”


Jalkavamma pitää pikajuoksija Lotta Kemppisen sivussa kilpailuista mahdollisesti koko kesän. Kemppinen olisi 100 metrillä rankingsijoituksensa perusteella valintakelpoinen Tokion olympiakisoihin, mutta hän ei voi ottaa paikkaa vastaan.


– Erittäin harmillista, että tällainen vamma sattui juuri tähän kohtaan kesken kautta. Kuntoutuksessa on kuitenkin mukana erittäin osaavia ammattilaisia, joten jalka hoidetaan nyt kunnolla kuntoon ja sitten tullaan entistä vahvempana takaisin, Kemppinen sanoo.


Kemppinen loukkasi jalkaansa maajoukkueiden EM-kilpailuiden 100 metrillä Cluj-Napocassa, Romaniassa. Tutkimuksissa plantaariksesta löytyi osittainen repeämä, joka vaatii kuntoutusta usean viikon ajan.


Kemppinen, 23, voitti talvella Euroopan hallimestaruuskilpailuissa 60 metrin hopeamitalin ja juoksi Suomen ennätyksen 7,16. Alkukesän kilpailuissa hän paransi 100 metrin ennätyksensä aikaan 11,33.


-Ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Niin lähellä mutta silti niin kaukana. Valitettavasti en paikkaa voi ottaa vastaan, vaikka valintakelpoisuus on saavutettu. Olympialaiset tulevat liian pian, eikä jalka ehdi siihen mennessä kuntoutua, Kemppinen kirjoittaa Instagram-tilillään.


-Joka tapauksessa tämä (valintakelpoisuus) on hieno saavutus omalla urheilu-uralla ja kun omalle kohdalle ei tule nyt olympialaisia 2020, niin mut löytää olympialaisista 2024!


Kemppisen tavoitteet siirtyivät nyt ensi kesään, jolloin kilpaillaan sekä EM-kisat että MM-kisat.


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page