top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ennätysnaiset tulessa Saksan halliavauksessa


Suomenennätysnaiset Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Kristiina Mäkelä avaavat hallikautensa perjantaina WA:n hallisarjaan kuuluvassa tähtien kisassa Saksan Karlsruhessa.


Neziri ja Hurske lähtevät hakemaan heti kauden avauksessa jopa kahdeksan sekunnin alitusta, kaksikko jakaa 60 metrin aitojen SE:n 7,97 Reetta Hurskeen kanssa.


-Olen juossut 7.97 kolme kertaa, joten kyllä sitä olisi jo aika parantaa. Otan hallikauden tosissani ja tähtään maaliskuun EM-kisoihin, Neziri kertoi SUL:n sivuilla.


Kaksikko saa Saksassa tiukan vastuksen, sillä viivalla on Dohan MM-kisojen kuutonen, Hollannin Nadim Visser, samojen MM-kisojen nelonen Tobi Amusan Nigeriasta ja Valko-Venäjän Alina Talai, joka oli 2017 MM-kisojen nelonen.


Visserin ennätys on 7,83, Amusanin 7,84 ja Talain 7,85. Yhdysvaltojen Tonea Marshall juoksi viikonloppuna maailman kärkiajaksi 7,86. Talai on ehtinyt kellottaa tällä kaudella ajan 8,10.


Neziri kertoi harjoitusten sujuneen talvella hyvin ja motivaation pysyneen hyvänä, kun hallikisoja ei ole peruttu.


-Tilanne on sikäli hyvä, että World Indoor Tourin kisoja ei ole peruttu ja EM-hallin suhteenkin on tullut tosi vihreää valoa, Neziri sanoo.


-Olympialaisia ja niiden ympärillä vellovaa keskustelua en juuri seuraa, pyrin elämään vain ajassa.


Pika-aiturien ohella Saksassa nähdään Kristiina Mäkelä, Kilpailu on hänelle ensimmäinen syksyn polvileikkauksen jäljiltä.


Mäkelä on viestinyt somessa harjoitusten menneen hyvin ja mikä ettei, jos hän on valmis kilpailemaan kovissa kansainvälissä kisoissa.


Mäkelän nimissä oleva SE on 14.38, hän hyppäsi sen helmikuussa 2019 Madridissa. Viime vuonna Mäkelä ehti hypätä hallissa 14.20 ja ulkona 14.30. Orimattilassa hän hyppäsi samassa kisassa lievään myötätuuleen myös 14.33, sen jälkeen iskeneet polvivaivat heikensivät tulostasoa.


Kun haastattelin Mäkelää syksyllä polvileikkauksen jälkeen, kertoi hän osallistuvansa hallikisoihin, jos on varma polven kestävän ne. Nyt hän on mukana kovassa kansainvälisessä kisassa, joten huolta vanhasta vammasta ei enää ole.


Tällä hallikaudella on tähän mennessä kolme naista hypännyt yli 14 metrin, tilastoykkönen on Dominikaanisen Tasavallan Thea Lafond, hän on hypännyt 14,52.


Saksan kisan kovimmat ennakkosuosikit ovat vuoden 2018 Euroopan mestari Paraskevi Papahristou Kreikasta ja samojen EM-kisojen pronssimitalisti, Espanjan Ana Peleteiro. Hänen ennätyksensä on 14.73, kreikkalainen on hypännyt 14.50.


Karlsruhen kisoja ja suomalaisten esityksiä voi seurata suorana Cmoren suoratoistopalvelusta perjantaina kello 21.00 alkaen.


Jari Porttila

46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page