top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Erikoinen lohkojako, Manse ja Vimpeli pelaavat vastakkain


Sekä miesten että naisten Superpesiksessä nähdään varmuudella ainakin yksi uusi joukkue kaudella 2023. Vahvistettujen sarjajärjestelmien mukaisesti Ykköspesiksen loppuottelun 2022 voittaja nousee Superpesikseen.


Ylimpien pesäpallosarjojen joukkuemäärät palautuvat koronaa edeltänyttä aikaa vastaaviksi. Pesäpalloliiton johtokunta päättää keväällä 2022 miesten Superpesiksen joukkuemäärästä kaudelle 2024, mutta kaksi seuraavaa kautta se pysyy 14:ssä.

Suomen kansallispeli pesäpallo täyttää 100 vuotta 2022. Juhlakaudella on mukana 14 joukkuetta miesten ja 12 joukkuetta naisten Superpesiksessä.

Superpesiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja lisäottelut. Miesten ottelumäärä on 30 ja naisten vastaava 24 joukkuetta kohden. Kahdeksan parhaan pudotuspeleissä ottelusarjan voittaja ratkaistaan paras viidestä -järjestelmällä, vain pronssiottelussa on käytössä paras kolmesta -järjestelmällä.

Kahden joukkueen kohtalona on joutua putoamiskarsintaan, jonka tappiolla putoaa Ykköspesikseen ja voitolla saa uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa Ykköspesiksen loppuottelun häviäjää vastaan.


Miesten sarjan lohkojako lisäsarjojen kohdalla


A) Hyvinkään Tahko; Imatra Pallo-Veikot; Kouvolan Pallonlyöjät – kaksinkertainen sarja

B) Joensuun Maila; Kiteen Pallo -90; Siilinjärven Pesis – kaksinkertainen sarja

c) Kempeleen Kiri; Pattijoen Urheilijat, Raahe; Sotkamon Jymy – kaksinkertainen sarja

D) Kankaanpään Maila; Koskenkorvan Urheilijat; Manse PP, Tampere; Seinäjoen JymyJussit; Vimpelin Veto – yksinkertainen sarja, koti- ja vierasottelut arvotaan


Lohkossa D on siis mukana hallitseva Suomen mestari Manse PP ja pronssia voittanut Vimpeli. Lohkojakoa voi siis pitää vähintäänkin mielenkiintoisena. Kun muissa lohkoissa on kolme seuraa, on viimeiseen tungettu niitä viisi. Joku voisi kysyä, miksi ei tehty kahta neljän joukkueen lohkoa.


Lähtökohtana lohkojaolle olisi tietenkin voitu pitää sitä, että neljässä lohkossa olisi kussakin ollut yksi välieräjoukkue.


2,701 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page