top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Erikoinen lohkojako SM-hallipesiksessä


Miesten Halli-SM-turnaus palaa talvikauden pesäpallokalenteriin kahden vuoden tauon jälkeen pesäpallon juhlavuonna 2022. Neljän alkulohkon voittajat etenevät lopputurnaukseen, joka pelataan Imatralla 12.-13.3.


Edellisen kerran hallimestaruutta juhli Joensuun Maila maaliskuussa 2019.

Syksyn välieräjoukkueet Manse PP Tampereelta, Kouvolan Pallonlyöjät, Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy on sijoitettu eri lohkoihin.


Erityisesti neljän joukkueen lohkossa C on kuitenkin odotettavissa tiukka kilpa jatkopaikasta, kun vahvistunut Joensuun Maila haastaa Kouvolan, viime syksyn sensaatiojoukkueen Imatran Pallo-Veikot ja kaudella 2020 viidenneksi yltäneen Kiteen Pallo -90:n.

Kaikki Pohjois-Suomen lohkon D joukkueet ylsivät syksyllä pudotuspeleihin. Kauden 2020 Suomen mestari Sotkamon Jymy saa vastaansa Kempeleen Kirin ja Pattijoen Urheilijat Raahesta.

Turnauksen avaa A-lohkon ottelu Hyvinkään Tahko vs. Kankaanpään Maila Tampereella lauantaina 29. tammikuuta. Ennakkosuosikki lohkossa on syksyn Suomen mestari Manse.

Seinäjoella pelattava lohko B on muodostettu Etelä-Pohjanmaan joukkueista. Syksyn pronssijoukkue Vimpelin Veto kohtaa Koskenkorvan Urheilijat ja Seinäjoen JymyJussit.


Paperilla Lohko C vaikuttaa kovimmalta. Periaatteessa jokainen lohkon joukkue voi täydellisesti onnistuessaan voittaa lohkon. Varmalta tuntuu vain se, että lohkossa pelataan paljon ristiin. Muissa lohkoissa suosikit ovat selkeitä; Manse, Vimpeli ja Sotkamo.


Lohko A:

Manse PP, Hyvinkään Tahko ja Kankaanpään Maila.


Lohko B:

Vimpelin Veto, Koskenkorvan Urheilijat ja Seinäjoen Jymy-Jussit.


Lohko C:

Kouvolan Pallonlyöjät, Joensuun Maila, Imatran Pallo-Veikot ja Kiteen Pallo.


Lohko D:

Sotkamon Jymy, Kempeleen Kiri, Pattijoen Urheilijat.


Lohkojen voittajat selviytyvät maaliskuussa Imatralla pelattavaan lopputurnaukseen. Mitalien kohtalo ratkeaa 13. maaliskuuta.


458 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page