top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Erikoislääkäri vaatii kuntosalien ja uimahallien avaamista


Työterveyshuollon erikoislääkäri Marjo Rissanen arvostelee kovin sanoin Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä pitää kuntosalit ja uimahallit suljettuina. Rissasen mukaan pääkaupunkiseudulla olisi toimittava samoin kuin muualla Suomessa ja avattava kuntoilupaikat käyttöön.


-Kuntosalit ja uimahallit olisi avattava rajoituksitta. Niiden pitäjät kyllä noudattavat hygieniaohjeita, Rissanen painottaa uusimmassa Kotikatsomo podcastissa. Voit kuunnella sen täältä:-Matalan riskin toiminnan, joka tuottaa paljon terveyshyötyjä on annettava jatkua. Etenkin omikronin aikana ei ole mitään perusteita rajoittaa toimintaa, kunhan vaan yrittäjät hoitavat toimensa asiallisesti.


Rissanen kiinnittää huomiota siihen, että pitkät katkokset kuntoilussa näkyvät nopeasti lääkärien ja sairaaloiden kuormittumisena.


-Etenkin vanhemmalla väestöllä kuntoilun puutu näkyy todella nopeasti. Kahden viikon kuluttua myös kynnys palata kuntoilun pariin nousee valtavasti.


-Lapsilla ja nuorilla uimataito heikkenee. Uimisesta tulee vain sellaisten lasten harrastus, joiden vanhemmilla on varaa maksaa satojen eurojen seuramaksuja. Tämä eriarvoistaa yhteiskuntaa.


Rissasen huomiot tulevat suoraan kentältä. Sen vuoksi niitä kannattaa kuunnella.64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page