top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Etelätalo ja Pulli JRTV:n liven tähtinä


Dohan MM-kisojen paras suomalaisurheilija, keihään finaalissa neljänneksi sijoittunut Lassi Etelätalo on Orimattilan Tähtien Kohtaamisen kirkkain tähti. Järviradion JRTV näyttää kisat suorana lähetyksenä tiistaina, heinäkuun 21. päivänä.


Etelätalo heitti Dohan finaalissa 82.49 ja sillä irtosi neljäs sija. Etelätalo oli myös Zurichin EM-kisoissa 2014 neljäs. Etelätalon kauden avaus siirtyi akillesjännevamman vuoksi, mutta nyt hän on valmis avaamaan kisaamaan. Etekätalo avaa kautensa Lahdessa 15. heinäkuuta.


Etelätalo saa kotimaan heittäjistä vastaansa Orimattilaan ainakin Jami Kinnusen. Hän heitti kesäkuussa ennätysluvuikseen 79.12 ja on sillä kauden kotimaisessa tilastossa kakkonen. Kärkipaikkaa pitää Toni Kuusela, joka heitti 81.36 Kultainen Keihäs-kisassa Myyrmäessä.


Orimattilan kolmiloikkapaikalla saatetaan tehdä historiaa, sillä Kristiina Mäkelä saa vastaansa Senni Salmisen. JRTV:n Koski TL:n loikkakisassa Mäkelä oli parempi loikittuaan 14.15. Salminen jäi silloin tulokseen 13.99, eli vain sentin päässä oli tilanne, jossa kaksi suomalaista naista olisi hypännyt samassa kisassa yli 14 metrin.


Koskella olosuhteet olivat kaikkea muuta kuin ihanteelliset. Jos Orimattilassa on edes nirmaali Suomen kesäsää, tehtäneen sen loikkapaikalla historiaa.


-Ei Suomen ennätys enää niin kaukana ole, tottakai se on jo mielessä, Mäkelä tuumi Kosken kisan jälkeen.


Kolmiloikan SE on Heli Koivulan 14.39, Mäkelä on loikkinut sisällä sentin päähän siitä.


Pituuspaikalla nähdään sen sijaan SE-mies, kun Kristian Pulli käy tosissaan kesäkuussa hyppäämänsä ennätyksen 827 kimppuun. Pulli on kilpaillut tällä kaudella vasta kerran ja siinä syntyi heti uusi SE.


Orimattilan hyppypaikka on loistava pitkille hypyille, sillä kenttä on rakennettu niin, että pitkille suorille saadaan usein myötätuuli. Pullin ennätyshypyssä Espoossa puhalsi 1,8 metrin myötätuuli, kun sallitun raja on 2,0 metriä sekunnissa.


Pulli on avauskisan perusteella hurjassa kunnossa, sillä hän ylitti kahdeksan metrin rajan peräti kolme kertaa. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi sekin mahtavasti 813.


JRTV välittää Orimattilan kisan Tähtien kohtaamiset, miesten pituuskisan, naisten 3-loikan ja miesten keihään suorina, monikameralähetyksinä. Kisat selostaa maximusportin päätoimittaja Jari Porttila ja monikameratuotannosta vastaa FinlandiaTV.


Lisätietoja JRTV:n sivulta https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/


Jari Porttila

144 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page