top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ferrari ja Bottas avauksen yllättäjät: ”Kisavauhti riittää”


Valtteri Bottas vastasi huutoon ja oli F1-kauden avauskisan aika-ajojen suurimpia yllättäjiä. Alfa Romen kuski joutui viime kuden päätteeksi tekemään Mersulla tilaa George Russelille. Aika-ajoissa Bottas oli kuudes, Russel yhdeksäs, hän hävisi Bottakselle liki 0,7 sekuntia.


Paalupaikan otti Ferrarin Charles Leclerc ennen maailmanmestari Max Verstappenia ja toista Ferrarin kuskia Carlos Sainzia.


Aika-ajojen suurin pettymys oli Mersu, Leiwis Hamilton oli viides, vain 0,3 sekuntia Bottasta nopeampana.


-Erittäin hyvä aika-ajo, tunsin heti, että auto kulkee hyvin, Bottas kertoi Viaplayn haastattelussa hymyillen.


Bottas kertoi myös kylmän faktan testien perusteella.


-Meidän kisavauhti riittää kyllä hyvin muiden kuin Ferrarien ja RedBullin haastamiseen, hän pohti.


Bottaksella onkin kauden avauskisassa Bahrainissa mahdollisuudet ottaa jopa palkintopallisija. Autojen luotettavuudesta ei kenelläkään ole varmuutta, joten keskeytyksiä voi tulla normaalia enemmän. Alfa on ollut luotettava ja se voi tuoda yllätyksen.


Kauden ensimmäinen aika-ajo näytti, että Ferrarin koneilla varustetut autot kulkevat. Emotallia ei toki pystytä haastamaan, mutta erityisesti Mercedesillä tulee olemaan vaikeuksia- ainakin alkukaudesta.


Haas talli otti myös melkoisen harppauksen viime kauteen verrattuna. Pikahälytyksellä talliin tullut Kevin Magnussen oli peräti seitsemäs ja Mick Schumacherkin sijalla 12.


Paaluajan ajanut Leclerc oli tyytyväinen Ferrarin paluuseen huipulle.


-Auto on erittäin hyvä, on mukavaa olla parin vaikeamman vuoden jälkeen jälleen huipulla, Leclerc naurahti FIA:n haastattelussa.


Aika.ajojen ja testien perusteella kisan voittotaistelu käydään Ferrarin ja RedBullin välillä. Max Verstappen oli siis aika-ajoissa toinen ja Sergio Perez neljäs.


Jari Porttila


38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page