top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ferrari-jahti Orimattilassa


Orimattilan yleisurheilukisoissa tiistaina 21. heinäkuuta kilpaillaan kovista palkinnoista. Kisaisännät ovat järjestäneet erikoispalkinnon, jos kisoissa rikotaan voimassa oleva olympialajien Suomen ennätys.


Ennätyksen rikkoja saa palkinnoksi Ferrarin maahantuojan, Luxury Collection autoliikkeen lahjoittaman Ferrari 360 Spider auton viikoksi käyttöön.


Orimattilan kisoissa on ainakin kaksi potentiaalista lajia, jossa voidaan tavoitella SE-lukuja. Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä käy Heli Koivulan vuonna 2003 hyppäämän SE:n 14.39 kimppuun. Mäkelä avasi kautensa Koskella tuloksella 14.15, hän hyppäsi talvella hallissa 14.20, joten SE on täysin realistinen.


Miesten pituudessa Kristian Puli käy oman SE:n kimppuun. Pullihan hyppäsi kauden avauskisassaan 827, sen jälkeen hän on keskittynyt harjoitteluun ja palaa kilpakentille.

Orimattilassa. Pulli ylitti avauskisassaan kolme kertaa kahdeksan metrin rajan.


Miesten keihäässä ei tavoitella SE:tä, mutta Topias Laine käy tosissaan 80 metrin rajan kimppuun. Laine kiskaisi viime viikolla Lahdessa, kauden avauskisassaan ennätyksensä 78.16. Laine on kotimaan tilastossa toisena, hänen edellään oleva Jami Kinnunen heittää myös Orimattilassa, mukana on myös kotimaan tilaston nelonen Lassi Etelätalo.


Laine ja Kinnunen ovat avanneet kautensa uusilla ennätyksillä, mutta kumpikaan ei ole vielä ennen tiistain kisaa ylittänyt 80 metrin rajaa. Etelätalon ennätys on 84.98 vuodelta 2014.


Orimattilan kisat näytetään suorana lähetyksenä JRTV:ssä monikameratuotantona. Kisat selostaa Jari Porttila ja kommentaattorina toimii Mika Järvinen. Kilpailut alkavat kello 18.00.


Kisoja voi seurata LIVE-lähetyksenä JRTV:stä, kisastudio alkaa jo kello 17.30. Lisätietoja täältä: https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/130 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page