top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Finaaliin uinut Mattsson ”Pisti herkistymään”Matti Mattsson jatkoi vakuuttavaa uintiaan ja selvisi olympiafinaaliin. Purjehduksessa kaksijakoinen päivä, Kalle Koljonen joutui taipumaan maailmanlistan kakkoselle. Jousiampuja Antti Vikströmillä karmeaa epäonnea, trapin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela 14:s ensimmäisen päivän jälkeen.


Matti Mattsson selviytyi 200 metrin rintauinnin olympiafinaaliin Tokiossa. Porilainen ui välierissä SE-ajan 2.08,22 ja varmisti paikkansa torstain loppukilpailuun välierien viidenneksi nopeimpana. Finaaliin vaadittiin aika 2.08,76.


– Koko uinti oli aika pitkää liukua. Ajattelin, että tämä riittää kyllä. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle, olympiareissun parhaat yöunensa alkuerien ja välierien välisenä yönä nukkunut Mattsson totesi.


–Finaalipaikka pani melkein porilaisenkin miehen herkistymään. Olympiafinaali on asia, josta on haaveillut pikkupojasta asti. Nyt elän omaa unelmaani. Olympiafinaali ja kahden lapsen isä – ei kai paljon enempää voi vaatia.


Jo tiistain alkuerissä Mattsson piti kärkivauhtia. Aika 2.08,44 oli alkuerien kolmanneksi nopein. Ennen Mattssonia kaksi suomalaista on uinut olympiafinaalissa 2000-luvulla. Jani Sievinen oli kahdeksas 200 metrin sekauinnissa Sydneyssä 2000 ja Hanna-Maria Seppälä (nyk. Hintsa) neljäs sadan metrin vapaauinnissa Pekingissä 2008.


Keskiviikkona olympia-altaassa nähtiin myös toinen suomalainen, kun Fanny Teijonsalo ui sivulajissaan 100 metrin vapaauinnin alkuerissä eränsä voittoon ennätysajallaan 54,69. Aikojen perusteella 16 parasta uimaria eteni välieriin. Teijonsalon sijoitus oli 23.


Tuuli Petäjä-Sirén purjehti RS:X-luokassa tasaisen sarjan ja lähtösijoitukset 10, 11 ja 12. Kun jäljellä on kolme lähtöä ja kymmenelle parhaalle mitalilähtö, Petäjä-Sirén on sijalla 11.


– Tänään oli superupea päivä, mielettömän hienot olosuhteet. Omat suoritukset menivät hyvin, mutta ei ihan täydellisesti. Tulee tiukka päivä huomenna, Petäjä-Sirén totesi.


Nacra 17-luokassa Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen avasivat olympiaurakkansa kolmella lähdöllä. Ensimmäisessä lähdössä suomalaiskaksikko oli pitkään viidentenä, mutta ylämerkkiä kiertäessä vene jäi kiinni merkkiin ja kaatui. Myös kolmannessa lähdössä vene kaatui. Kaksikon lähtösijoitukset olivat 17., 9.,18.


– Eka lähtö lähti ihan hyvin. Oltiin ylämerkillä viidentenä, mutta sitten jäätiin siihen merkkiin kiinni ja se lähtö oli siinä. Mä yritin saada köyttä irti ja ajauduin veneestä aika kauas, enkä saanut enää veneestä kiinni. Huomiseen lähdetään puhtaalta pöydältä, Keskinen kertasi.

– Vene oli vaikea pitää hallussa. Toinen lähtö oli puhtain lähtö tänään ja selvittiin ihan hyvin ja kolmannessa sitten taas sattui ja tapahtui vaikka mitä. Akseli tippui kertaalleen pois veneestä ja tehtiin 360-kierros, Kurtbay kertoi.

Regatta jatkuu torstaina kolmella lähdöllä.

Sulkapalloilija Kalle Koljonen pelasi turnauksen toisen ottelunsa maailmanlistan toisena majailevaa Tanskan Viktor Axelsenia vastaan. Axelsen karkasi vakuuttavaan johtoon heti ottelun alussa ja ulottuvana pelaajana vei ensimmäisen erän nimiinsä selkeästi 21-9.


Toisessa erässä Koljonen oli jo paremmin mukana taistelussa, mutta joutui taipumaan lopulta luvuin 21-13. Axelsen voitti ottelun 2-0 (21-9, 21-13) ja eteni lohkon voittajana jatkopeleihin.


– Viktor oli parempi pelaaja tänään. Hän teki mulle vaikeaksi pelata omaa peliä ja vei epämukavuusalueelle koko ajan. Mulla on peli ihan kasassa, mutta fysiikan kannalta kärkipelaajat on vähän parempia kuin minä, Koljonen kertasi.


Antti Vikström oli epäonninen jousiammunnan ensimmäisellä pudotuskierroksella. Oulaisten Sulkaa edustava suomalainen johti Malesian Khairul Anuar Mohamadia vastaan jo 5-1, mutta Vikströmin jousen hajoaminen muutti asetelmaa dramaattisesti. Malesialainen nousi jatkonuolen kautta voittoon 6-5. Vikströmin sijoitukseksi tuli jaettu 33:s.


– Taas meni alalapa poikki. Tämä oli nyt varajousi. Sitten otin käyttöön varavarajousen, joka saatiin rakennettua täällä. Kolmella jousella ammuttiin nämä Olympialaiset, Vikström äimisteli.


Satu Mäkelä-Nummela on avauspäivän jälkeen 14:ntenä trapin peruskilpailussa osuttuaan keskiviikkona 70 kiekkoon 75:stä (23+23+25). Avauspäivän jälkeen johdossa on kaikki 75 kiekkoa rikkonut Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova.


Taistellakseen finaalipaikasta Mäkelä-Nummelan olisi ammuttava torstaina alas kaikki 50 kiekkoa.


28 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page