top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Gant Ladies Open toi golfin supertähdet Suomeen


Suomeen kymmenen vuoden tauon jälkeen palaava naisten Euroopan kiertueen kilpailu, Gant Ladies Open kokoaa Turun Auragolfin kentälle Euroopan parhaimmiston. Suomalaisia on mukana peräti 20 ja heistä kaksi, Matilda Castren ja Sanna Nuutinen omaavat täydet mahdollisuudet voittotaisteluun.


Castren voitti kesäkuussa ensimmäisenä suomalaispelaajana, USA:n pääkiertueen Ladies PGA:n turnauksen Yhdysvalloissa. Voitto tiesi Casterinille 225 000 dollarin voittoshekkiä ja rutkasti lisää itseluottamusta.


-Se voitto osoitti minulle, että voin hyvänä päivänä voittaa kenet vaan. Se antaa myös hyvät lähtökohdat Tokion olympialaisiin, Castren vakuutti.


Castren asuu San Diegossa Kaliforniassa, mutta lensi mielellään Suomeen pelaamaan ennen olympialaisia.


-Tämä sopi hyvin ohjelmaan ja kun Suomeen saatiin Euroopan tourin kisa, niin tietenkin tulin tänne mielelläni.


-Nyt on hyvä saada osa jet flagista pois ennen olympialaisia.


Castren on nuoresta iästään huolimatta yksi Gant Ladies Openin suosikeista.

-Voitosta lähdetään pelaamaan, uskon että putit ovat täällä aika tärkeässä roolissa, pohti 26-vuotias suomalainen.


Castren on maailmanrankingissa tällä hetkellä sijalla 58. Hän opiskeli Yhdysvalloissa Florida State Universityssä ja voitti opiskeluaikanaan peräti seitsemän kilpailua. Kesäkuisen LPGA-turnauksen voiton lisäksi hän sijoittui heinäkuun alussa LPGA-turnauksessa toiseksi.


Jos Castren lukeutuu jo tähtien galleriaan Yhdysvalloissa, niin samaa voi sanoa Suomen toisesta olympiaedustaja Sanna Nuutisesta. Nuutinen on napsinut Ladies European Tourilla tänä vuonna jo yhden kakkossijan ja yhteensä viisi sijoitusta kymmenen parhaan joukossa. Hän on kiertueen ranking-listan kakkonen.


-On mahtavaa, että pääsemme pelaamaan yhden kiertueen turnauksista Suomessa. Tämä on kaikille suomalaisgolfareille todella suuri asia, Nuutinen kiitteli golfliittoa ja järjestäjiä.


Myös Nuutinen lähtee pelaamaan voitosta.


-Voitto on aina tavoitteena ja se on aivan realistinen tavoite.


Nuutinenkin keskittyä kisan aattona hiomaan puttiaan harjoitusviheriöillä. Hän pelaa kisan ensimmäisenä päivänä samassa parissa Castrenin kanssa. Kaksikko lähtee myös Tokioon edustamaan Suomea.


-Siinä toteutuu pikkutytön unelma, kun pääsee pelaamaan olympialaisiin. Se on varmasti mahtava kokemus, toivottavasti peli kulkee myös siellä.


Kumpikaan suomalaisista ei ole vielä uhrannut suuremmin ajatuksia olympiaviheriöille.


-Pelataan nyt nämä kisat alta pois ja aloitetaan keskittyminen vasta sen jälkeen. Kyllä siinä ehtii olympiaväyliin tutustua sinä aikana, kun saavumme Tokioon, Nuutinen naurahtaa.


-En ole sellainen pelaaja, joka stressaisi tulevilla kisoilla. Mennään sinne paikanpäälle ja heittäydytään sitten mukaan fiilikseen, Castren hymyili.


Gant Ladies Openia voi seurata päivittäin suorana Ruutu-palvelusta. Kilpailu on kolmikierroksinen, joten kisan voittaja selviää lauantaina.


-On uskomattoman hieno asia, että saimme Euroopan tourin kilpailun vuosien saaton jälkeen jälleen Suomeen. Uskon, että Gant Ladies Open saa jatkoa myös ensi vuonna, se on ainakin tavoitteemme, golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen vakuutti.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page