top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Haapakoski juhli kunnarilla 1000:ta juoksua !

Updated: Jul 11, 2020


Sami Haapakoski kirjoitti perjantain superpesiskierroksella lähtemätöntä historiaa tuotuaan ottelussa neljä juoksua. Haapakoski on nyt juossut jo 1003 juoksua superin runkosarjassa, hän ylitti ensimmäisenä pelaajana historiassa 1000 juoksun rajan.

Jotain Haapakosken ylivoimaisuudesta kertoo se, että kaikkien aikojen tilastossa toisena oleva Henri Puputti on tuonut 685 juoksua. Haapakosken etumatka on siis nyt huikeat 318 juoksua!

Vuosina 2003–2018 Haapakoski voitti seitsemän etenijäkuninkuutta ja sijoittui 16 kaudella peräjälkeen kolmen parhaan joukkoon etenijätilastossa. Kaiken lisäksi 160 ylempien pudotuspelien ottelussa tilastoihin on kertynyt 248 juoksua.

– Moni asia siihen on vaikuttanut. Pääosin on saanut pelata hyvissä joukkueissa ja hyvien pelaajien kanssa – vaihtajat ja kotiuttajat ovat myös onnistuneet tehtävissään. Oma kunto on ollut hyvä suurimman osan aikaa urasta, ehjiä kausia on saanut pääosin pelata.

Noin 80 prosenttia otteluistaan Haapakoski on pelannut numeroilla 1 tai 2.

– Suurimman osan urasta olen kärkenä pelannut. Onhan siinä oppinut lukemaan lukkareita ja tietämään omat rajansa kentällemenojen suhteen. Lyönti- ja juoksuharjoittelua on paljon takana – ja toistoja runsaasti.

Tuoduista juoksuista 63 on syntynyt kunnareilla, joista yksi nähtiin illan ottelussa Kempelettä vastaan

Haapakoski ja hänen nykyinen seuransa Pattijoki joutui hakemaan voittoa Kempeleestä pitkän kaavan mukaan, se tuli vasta toisessa kotiutuslyöntikisassa, reilun kolmen tunnin jälkeen.

Sarjanousija Manse PP Tampereelta piti Hyvinkään Tahkoa pitkään pihdeissä, mutta hävisi kuitenkin toisen jakson ja kun ensimmäinen päättyi tasan, ei tamperelaisten plakkariin tullut pisteitä. Juha Niemi toki takoi taas kaksi juoksua, samaan ylsi Tahkon Juha Korhonen.

Helpoimmalla illan otteluissa pääsi Kouvola, se kaatoi Kankaanpään 2-0. Jere Dahlströn takoi ottelussa hurjat viisi juoksua !

Miesten Superpesiksen kaikkien aikojen etenijätilasto

1. Sami Haapakoski 1003

2. Henri Puputti 685

3. Janne Vuorinen 647

4. Kari Kuusiniemi 627

5. Ilpo Kytösalmi 592

6. Teemu Haataja 576

7. Antti Vihtkari 552

8. Valtteri Ketonen 543

9. Jani Komulainen 539

10. Markus Kettunen 523

99 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page