top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hakola yllätti Rukan sprintissä


Ristomatti Hakola oli päivän suomalaisnimi Rukan maailmancupin sprinteissä. Viime viikonlopun huilannut Hakola selvitti tiensä välieriin ja oli lopulta koko kisan kahdeksas.


Alkukauden kotimaassa voitosta voittoon hiihtänyt Joni Mäki selvisi myös välieriin, mutta jäi lopulta sijalle 11.


Hakola oli erittäin tyytyväinen esitykseensä ja erityisesti siihen, että tunsi itsensä terveeksi myös kisan jälkeen.


-Olen erittäin onnellinen, että pystyin vetämään kolme kovaa kisastarttia, Hakola myhäili urakkansa jälkeen.


Hakola oli siis avauspäivän paras suomalaishiihtäjä, teko jota häneltä ei Suomen cupin jälkeen odotettu. Samaan aikaan kun Hakola suorastaan tuuletti hiihtojaan, oli alkukauden ykköstykkimme Joni Mäki aavistuksen pettynyt.


-Olen tosi pettynyt välierän hiihtooni, oli tunne että pystyisin parempaan, Mäki myönsi.

Mäen välieräpaikka oli jokseenkin odotettu, mutta tietysti se, että hän jäi eränsä viimeiseksi ei tyydyttänyt.


Suomalaismiehet olivat aika-ajoissa kovia, sillä Suomi sai varsinaiseen kisaan peräti seitsemän miestä, jopa yhden enemmän kuin Norja. Pienoisena yllätyksenä voidaan pitää sitä, että Iivo Niskanen oli karsinnan yhdeksänneksi nopein. Erävaiheessa Iivo hyytyi viimeiseen mäkeen.


Niskasen esitys oli odotettu, mutta hän manasi toimintaansa kisan jälkeen. Mies kuulemma hyytyi käsistä ja jaloista stadionille tulleessa nousussa eikä se lupaa Iivon mukaan hyvää.


Niskasen puheissa on kuitenkin mukana vain osa totuudesta, sillä lauantain 15 kilometrin kisassa viimeinen nousu on vain yksi osa-alue, kun se piti sprintissä vetää urku auki, niin lauantain kisassa on monta muutakin paikkaa, jotka on hiihdettävä kovaa.


Se on tietenkin totta, että Rukan triplan voittaakseen olisi ollut hyvä edetä sprintissäkin välieriin. Nyt sprintin voitti hieman yllättäen Norjan Erik Valnes, hän jätti Johannes Kläbon toiseksi. Ja mikä parasta, Valnes varmisti voittonsa juuri siinä viimeisessä mäessä, jonka Kläbo on aina aikaisemmin juossut ylös muita paremmin- toki sukset jalassa.


Naisten kisassa päivä ei ollut suomalaisten, sillä erävaiheeseen pääsi vain kaksi suomalaista; Katri Lylynperä ja Kerttu Niskanen. Lylynperä oli lopulta sijalla 19 ja Niskanen 20. Johanna Matintalo oli ensimmäinen joka putosi erävaiheesta ja Krista Pärmäkoski toinen. Kun listaan lisätään vielä Anne Kyllönen, joka oli neljäs finaalista pudonnut, niin pienestä se oli kiinni.


Naisten kisan voitti viime kauden komeetta, Ruotsin Linn Svahn ennen Maja Dahlqvistia.

Rukan triplan suosikki Therese Johaug selvisi erävaiheeseen, ollen lopulta 30:s.


Rukan tripla jatkuu lauantaina naisten 10 ja miesten 15 kilometrin perinteisellä kisalla.

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page