top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hallinto-oikeus päätti: Kuntosalit auki


Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on päättänyt torstaina, että Pohjois-Suomen avin päätös, jonka mukaan kuntosalit on suljettava, on peruttava. Käytännössä päätös merkitsee sitä, että kuntoilijat pääsevät saleille jo tänään.


Päätös keskeytti sulun siihen asti, kunnes Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on käsitellyt sille tulleen valituksen, käytännössä kuntosalit voivat siis olla auki siihen saakka.


Päätös oli mitä ilmeisemmin luettu tarkkaan myös Itä-Suomen avissa, sillä kun se teki tänään rajoituksia, eivätkä kuntosalit enää olleet listalla kuin siten, että ryhmäliikunta niissä keskeytettään kahden viikon ajaksi.


Kuntosali Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski otti päätöksen vastaan tyytyväisenä.


-Alkuperäinen sulkupäätös oli mitä suurimmassa määrin eriarvoistava, jos verrataan meidän alaa vaikka ravintola-alaan. Hyvä, että Pohjois-Suomessa tuli päätös sulun purusta, Välikoski painottaa.


Käytännössä Pohjois-Suomen päätös merkitsee sitä, että myös kaikkien muiden hallinto-oikeuksien oletetaan tekevän samansisältöisiä päätöksiä sulkupäätöksen suhteen.


-Me olemme avaamassa Leville uuden Fressin kuntosalin maanantaina, joten päätös tuli hyvää aikaan. Nyt ihmiset pääsevät pitämään huolta kunnostaan myös salilla, Välikoski painottaa.


Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL on luokitellut kuntosalit alhaisimpaan riskiluokkaan. Baarit, jotka siis avien päätöksen mukaan saavat olla päivisin auki on luokiteltu korkeimpaan riskiluokkaan.


-Kuntosaleilta ei ole lähtenyt koko epidemian aikana isoja tartuntaketjuja. Meidän saleilla panostetaan erittäin paljon hygieniaan, jokainen laite desinfioidaan aina jokaisen käyttäjän jälkeen, Välikoski muistuttaa.


Fressillä on 42 toiminnassa olevaa kuntosalia ympäri Suomen. Maanantaina Leville avataan ketjun 43 kuntosali.


-Ihmisillä on joulun ja uuden vuoden jälkeen valtava halua panostaa kunnon parantamiseen. Nyt heille toivottavasti annetaan mahdollisuus siihen.


Euroopan kuntokeskusten kattojärjestö julkisti joulun ala tutkimuksen, jonka mukaan 100 000:ta kuntosalikäyntiä kohden on tullut 0,86 koronatartuntaa. Eli käytännössä kuntosalit kuuluvat turvallisimpiin harjoittelupaikkoihin.


-Kuntoilijat ovat aina erittäin huolellisia hygienian suhteen, sen olemme saleillamme huomanneet. Meillä on saleilla käytössä kaikki vaadittavat ja vapaaehtoisetkin hygieniavarustukset, ilmaisesta ja erittäin tehokkaasta käsidesistä alkaen, Välikoski painottaa.


Valituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen teki kuntokeskus Liikku oy. Samainen valitus on tehty myös useisiin muihin hallinto-oikeuksiin. Päätökset niistä saataneen pian.


Jari Porttila


434 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page