top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Haralan hirmuveto lupailee EM-finaalia


Lotta Harala oli mukana jo Budapestin MM-kisoissa. Foto Jari Porttila


Lotta Harala teki hirmujuoksun Leppävaaran koleassa iltapäivässä, kun hän pysäytti kellot 2,2 metrin myötätuulessa hirmuaikaan 12,64. Kukaan suomalainen ei ole koskaan juossut yhtä kovaa.


Haralan ennätys on viime vuonna syntynyt tulos 12,85, hän paineli Leppävaaran toisssa juoksussa ajan 12,89, joten hirmutulos ei ollut sattumaa.


-Tiesin harjoituskauden perusteella, että olen kunnossa. Tästä on alle neljä vıikkoa EM-kisoihin, eli katseet ovat jo siellä, Harala totesi juoksun jälkeen.


Haralan tuulitulos on viidenneksi paras tämän vuoden Euroopan tilastossa. Haralasta tulikin heti kauden avauksessa varteenotettava finalisti Rooman pika-aitoihin, ja siellähän voi tapahtua mitä vaan.


Olin itse seuraamassa Leppävaaran kisoja ja täytyy sanoa, että olosuhteet olivat kaikkea muuta kuin optimaaliset. Vaikka lämpömittari näytti yli 15 astetta, teki kylmä länsituuli kisoista jäätävät, urheilijat joutuivat tekemän verryttelynsäkin sisähallissa.


Harala ja Reetta Hurske ovat käytännössä varmoja paikastaan Rooman EM-kisoihin. SUL on linjannut, että aitureilta huomioidaan kaksi parasta tulosta kisavalintaan, mutta kolmannesta paikasta taistelevat Nooralotta Neziri ja Annimari Korte. Korte tosin kertoi Kisakatsomon haastattelussa, että hänen katseensa on jo Pariisin olympialaisissa.


Haralankin katse on myös siellä, sillä suora olympiaraja on 12,77. Harala kilpailee seuraavan kerran keskiviikkona Ateenassa. Kreikan lämmössä olympiaraja on paperia, samoin saattaa käydä Reetta Hurskeen SE:lle 12,70.


Sveitsin Ditaji Kambudji juoksi Dohan optimiolosuhteissa Euroopan kärkiajan 12,49, Samoissa kisoissa Puolan Pia Skrzyszowska juoksi 12,53, joten Roomassa on juostava jopa alle 12,60 jos haluaa mitaleille. Uskon, että Harala haluaa, eikä se ole haihattelua.


Santeri Kuusiniemi juoksi Leppävaarassa 2,8 myötätuulessa 13,57. Tulos alittaa miehen ennätyksen 13,65 reilusti.


-Harjoitusveto, yllättävän hyvä tällaisessa ilmassa. Myötätuulesta ei ollut käytännössä mitään apua, se puski vaan aitoja päin, Kuusiniemi pohti juoksun jälkeen.


Kuusiniemikin lähtee hakemaan kovia tuloksia Euroopan lämmöstä. EM-raja on 13,47, rankingissa Santeri on sijalla 35, kun Roomaan otetaan 36 juoksijaa.


Oliver Helanderin selkäongelmat eivät uhkaa hänen jatko-ohjelmaa. Helanderhan joutui jättämään Dohassa viidennen heiton väliin, eikä päässyt enää kolmen parhaan joukossa heittämään kuudennelle kierrokselle.


Helander avasi kautensa tuloksella 83.99. Heitto oli teknisesti niin huono, että hänelta voidaan odottaa 85 metrin ylitystä jo seuraavassa kisassaan Lahden Motonetissa. Ja syytä onkin, sillä tshekin Jakub Vadljech on hirmukunnossa. Dohan voitto irtosi 88.38 kiskaisulla, hän on heittänyt tänä vuonna myös 87.00.


Jari Porttila

239 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page