top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Henry Manni tavoittelee mitalia Tokiosta


Huippu-urheilijoita tukeva SEO-team kokoontui jälleen syksyiseen yhteistapaamiseen. Tällä kertaa isäntänä toimi ratakelaaja Henry Manni, Rion paralympialaisten 100 metrin pronssimitalisti.


Mannin vieraina Helsingissä olivat Pekingin olympialaisten 2008 kultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela ja Rion olympialaisten loikkafinaalissa ollut Kristiina Mäkelä.


Manni opetti ryhmälle pyörätuolikorista ja kilpailuvietti iski heti huippu-urheilijoihin.

Manni on ottanut paralympialaisten siirtämisen vuodella eteenpäin suurena mahdollisuutena.


-Sain vuoden lisää aikaa harjoitella ja kaikki aika on käytetty hyväksi. Keväällä toki jäi ulkomaanleirejä väliin, mutta meillä on Tapiolassa niin hyvät harjoitusolosuhteet, että sen suhteen ei tarvinnut antaa tasoitusta, Manni painotti.


Mannilla on siis jo mitali Rion paralympiakisoista, joten tavoite Tokiossa ei voi olla mikään muu kuin mitali.


-MM-kisoissa töpeksin ja jäi ilman mitalia, joten sen vuoro on Tokiossa. Sitä varten harjoitellaan, että oltaisiin mukana palkintojenjaossa.


Manni kiitteli SEO-teamia siitä, että sponsorin tuki mahdollistaa myös liki 10 000 euroa maksaneen kelauspyörän hankinnan ja ylläpidon.


-On hienoa, että yritykset tukevat myös meitä paraurheilijoita. Kuluja tulee yllättävän paljon vuoden mittaan.


Manni on valmistanut omalla 3D-tulostimella kelauksessa käytettäviä käsikapuloita.


-Yritin aluksi markkinoilla olevia kapuloita, mutta sitten huomasin, että saan 3D-tulostimella tehtyä itse paljon parempia kapuloita kovasta muovista. Nyt totuttelen niiden käyttöön.


Manni kertoi, että 100 metrin kelauksessa urheilija työntää käsillä vauhtia hieman yli 30 kertaa. Tekee siis kelausliikkeen, jolla ”lyödään” vauhtia pyöristä.


-Olemme yrittäneet tutkia mikä on paras tapa lähteä, mutta siitä ei ole saatu täyttä varmuutta. Ehkä kuitenkin vähän tiiviimpi kelaus alussa auttaa pääsemään nopeammin kovaan vauhtiin.

Huippuvauhtiahan me emme vielä 100 metrin matkalla edes saavuta, Manni muistuttaa.


Tokion paralympialaiset käydään uuden ohjelman mukaan 24.8-5.9,2021. KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vahvisti viimeksi torstaina, että Tokion Olympialaiset ja paralympialaiset järjestetään uusien aikataulujen mukaisesti.


Katso videolta Mannin vetämät koristreenit, joissa olivat mukana Kristiina Mäkelä ja Satu Mäkelä-Nummela.


Jari Porttila

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page