top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hermes teki ihmenousun Mestiksen finaalissa

Kokkolan Hermes teki ”ihmenousun” Mestiksen kolmannessa finaalissa Imatran Ketterän vieraana. Ketterä johti ottelua jo 4-1 ja näytti purjehtivan voittoon, mutta Hermes nousi toisessa ja kolmannessa erässä sillasta 9-4 johtoon, vieden ottelun lopulta 9-5.

-Olihan se hieno nousu joukkueelta, todella upea, Hermeksen valmentaja Jari Härkälä pohti.

Hermes selvitti tiensä finaaliin villikortti-pelien kautta, joten sen saavutusta voidaan jo nyt pitää sensaationa. Kokkolalaiset johtavat nyt finaalisarjaa 2-1 ja mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Hermeksen pelaajille tiistaina Kokkolassa.

-Nyt täytyy keskittyä oikeisiin asioihin. On pidettävä joukkueen energiatasot kohdillaan, Härkälä pohti.

Hermeksen lähtö kolmanteen finaaliin oli sysimusta. Imatra meni viidessä minuutissa 2-0 johtoon ja Härkälä veti maalivahti Joel Blomqvistin vaihtoon. Ensimmäinen erä kirjattiin 4-2 Ketterälle ja toiseen erään Blomqvist luisteli takaisin maalinsuulle. Sen jälkeen hänen taakseen meni vain yksi kiekko.

-Aloitin ottelun hermostuneesti ja se näkyi tulostaululla. Kyllä harmitti, kun sain komennuksen vaihtoon, Blomqvist myönsi.

-Sitten sai erätauolla määräyksen mennä takaisin jäälle. Siinä sitten nopeasti kokosin itseni, keskityin hommaan niin kuin kyseessä olisi uusi ottelu, Blomqvist kertasi Ruudun lähetyksessä.

Hermes on tullut pudotuspeleissä tunnetuksi siitä, että se ei koskaan luovuta. Ketterän pelaajat uskoivat jo 4-1 tilanteessa pelin olevan hallussa, mutta kolmanteen erään lähdettiinkin 4-4 tasalukemista. Kolmas erä oli sitten Hermeksen täydellistä hallintaa.

Peräti 13 eri Hermeksen pelaajaa kahmi ottelussa pisteitä, kunkkuna hääri tehot 2+2 napannut Erik Ahopelto. Eetu Paasovaara nakutteli puolestaan tehot 0+3.

Hermes on päässyt kevätkaudella loistovireeseen ja siinä sillä on ollut samat ”lääkkeet” kuin Suomen hiihtomaajoukkueella Oberstdorfin MM-kisoissa. Joukkueella on ollut käytössä suomalaisten tutkijoiden kehittänä ZeroV iho- ja pintasuoja, jolla pelaajat on saatu turvattua virustaudeilta.

Hermes on mm. käsitellyt peli- ja harjoituspaitansa pitkäkestoisen suojan antavalla ZeroV:llä, näin mahdolliset virukset eivät ole päässeet leviämään joukkueen keskuudessa.