top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Herola palasi palkintopallille, Kähärä antoi kovan näytön


Ilkka Herola oli päivän suomalaisnimi Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeissa lauantaina. Herola nousi ensimmäisen kerran tällä kaudella palkintopallille, kurottamalla Ramsaussa kolmanneksi.


-Loppujen lopuksi aika hieno päivä, Herola myönsi hiihto-osuuden jälkeen.


-Ei mitään täydellistä vielä mäessä, mutta pystyin aikalailla paikkaamaan tuolla ladulla sen mitä sieltä oli otettavissa.


Herola oli mäessä sijalla 19, mutta pystyi ottamaan pääjoukon nopeasti kiinni. Tuossa ryhmässä ratkaistiin sijat kahdesta ylöspäin, sillä Jarl Magnus Riiber oli aivan omilla teillään jo mäen jälkeen.


-Harmittaa tuo loppuratkaisu, kun oli väärässä paikassa pääjoukossa Geigerin iskiessä. En päässyt mukaan hänen irtiottoonsa, vaikka olisin siihen vireen puolesta pystynyt. Joukosta ei vain auennut tilaa, Herola harmitteli.


-Täytyy ottaa sunnuntaina tarkemmin.


Herola oli kuitenkin jälleen hiihto-osuuden nopein, eli vauhtia kyllä löytyy.


Vauhtia löytyi myös Jasmin Kähärältä, joka taisteli uransa parhaan maailmancupin sijoituksen Dresdenin sprintissä Kähärä oli kymmenes ja otti aimo harppauksen kohti Pekingin olympiakonetta.


-Ekaa kertaa välierissä ja sieltä top10-sija niin ihan mahtava fiilis, Kähärä hehkutti.


-Karsintahiihto oli semmoinen perusvarma suoritus. Alkuerässä pääsin ihan hyvälle paikalle ja onnistuin välttämään edessä tapahtuneen kolarin. Hiihdettiin tosi kovaa se erä ja onneksi ajalla pääsin jatkoon, kun loppukurotuksessa jäin erän kolmoseksi.


-Välierässäkin löytyi vielä loppuun hyvin paukkuja, niin kaiken kaikkiaan ihan huippupäivä.

Kähärä taistelee Pekingin kisapaikasta tosissaan, nyt näyttäisi siltä, että yksi nelikosta Kähärä-Lylynperä-Kyllönen-Roponen jää kotimaahan ja kolme matkaa Pekingiin.


Lylynperällä on maailmancupista parhaana sijoituksena tällä kaudella viides sija, Kähärällä kymmenes, Kyllösellä 23 ja Roposella 27.


Miesten sprintin paras suomalainen oli sijalle 20. yltänyt Lauri Vuorinen. Hän vankisti samalla asemiaan Pekingin valinnoissa. Kolme suomalaismiestä pääsi mukaan erävaiheeseen, mutta siinä kun Kähärä ja Jasmi Joensuu painelivat puolivälierissä kärkeen, tyytyivät miehet tarkkailemaan tilannetta ryhmän takana.


-Erähiihto oli fiiliksenä paljon parempaa kuin karsinta. Se ei vain ollut taktisesti sitä mitä piti olla. Lähtöpaukusta ei ollut tarkoitus jäädä viimeiseksi, Vuorinen myönsi.


-Yritin lyödä siihen alkuun vauhtia, mutta jäin vain hännille ja tiesin, että nyt hommasta tulee vaikeaa.


-Iskin loppuun kaiken, mutta tämä on niin nopea rata, että ei siinä ollut paljon tekemistä.


Sunnuntaina Dresdenissä hiihdetään joukkuesprintti ja yhdistetty jatkuu Ramsaussa.


Jari Porttila142 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page