top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Herola taklattiin palkinnoilta, menetti kuukauden palkan


Suomen Ilkka Herola teki loistavannousun yhdistetyn maailmancupissa Klingenthalissa. Herola otti kärkeä kiinni yli minuutin jo vajaan kahdeksan kilometrin hiihdon jälkeen, nousten pääryhmään. Loppusuoralla Herola taklattiin palkintopallilta kahden saksalaisen puristuksissa, mutta suomalainen ei menettänyt tilanteessa malttiaan.


-Oli ihan hyvä paikka lähteä hiihtämään, jännäksi meni. Tein loppusuoralla kaistavalintani ja takaa Eric Frenzel tuli sauvojen päälle. Jäi siihen se loppukiri, joskus se on tällaista.


Frenzelin hiihdettyä sauvoille pysähtyi Herolan vauhti ja hän menetti tasapainonsa. Kun tämä tapahtui reilun sadan metrin päässä maalista, joutui suomalainen tunnustamaan kolme saksalaista paremmakseen, jääden siis lopulta neljänneksi.


Herola kuittasi neljännestä sijasta 2500 Sveitsin frangia. Kakkostila olisi tuonut 6000 ja kolmas sija 4000 frangia, joten rahallisesti menetys oli melkoinen, pahimmillaan siis 3200 euroa. Takana tulleen urheilijan törttöily maksoi siis Herolalle kuukauden palkan!


-Jonannes Rytzek ( saksalainen ) blokkasi minut täysin siinä vaiheessa kun Karl Geiger (saksalainen) teki viimeisellä kierroksella irtioton, enkä päässyt hänen peräänsä, Herola kertasi.


Geiger voitti kisan. Fabian Riessle oli toinen ja Frenzel kolmas.


-Nyt ei tulos ihan realisoitunut. Suoritusten osalta kuitenkin ihan kohtuullisen hyvä päivä.


Herola oli taas kisan nopein hiihtäjä. Jos hän saa huomenna mäessä kunnon onnistumisen, niin hän taistelee ilman muuta osakilpailun voitosta.


Eero Hirvonen oli päivän kisassa 23:s. Hänellä ei kulkenut hyppy, eikä oikein hiihtokaan, sillä Hirvonen hävisi ladulla Herolalle 47 sekuntia. Hirvonen oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 34.


Siinä kun Herola on matkalla kohti uransa ensimmäistä henkilökohtaista arvokisamitalia Oberstdorfin MM-kisoissa, on Hirvosella vielä melkoinen työ päästä edes normaalitasolleen.


Aikaa on tasan kolme viikkoa.


Jari Porttila


60 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page