top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Herola varakisa meni pommiin


Ilkka Herola ei onnistunut täydellisesti Rukan ns. varakisassa. Mäen varakisa hypättiin torstaina ”varastoon”, jos tuuli estäisi kisaamisen mäessä varsinaisina kilpailupäivinä.


Herola oli varakisassa vasta 19. paras ja jäi kärjessä ajassa peräti 1,56. Käytännössä se merkitsee sitä, että haaveet palkintopallista voi tuolla kisalla unohtaa.


Herolan hyppy kantoi 127,5 metriä, kun varakisan voittajan, Itävallan Johannes Lamparterin hyppy kantoi peräti 140 metriä.


Varakisan neljän kärki venytti yli 140 metriä, toiseksi venytti myös Itävaltaa edustava Mario Seidl 142 metrisellään. Norjan Jarl Magnus Riiber oli mäessä kolmas, hän hyppäsi 141 metriä, ero kärkeen syntyi 14 sekuntia.


Herolan kohdalla ei voi syyttää edes olosuhteita, sillä hänen hypyssään tuulivähennykset olivat -4,7 pistettä, kun ne olivat Lamparterilla -0,8 pistettä.


Varakisa oli suomalaisille vaikea, sillä toiseksi paras suomalainen löytyy vasta sijalta 34, sen nappari Arttu Mäkiaho hypättyään 116 metriä Ero kärkeen syntyi peräti 3,40.


Otto Niittykoski hyppäsi 109,5 metriä. Se oikeutti sijaan 37, ero kärkeen on 4,30. Leevi Mutru oli koko joukon 48:s, eroa kärkeen 101 metrisellä hypyllä tuli 5,39. Waltteri Karhumaa oli kolmanneksi viimeinen ja Rasmus Ahtava varakisan viimeinen. Flunssasta kärsinyt Perttu Reponen ei hypännyt.


Suomalaisten esityksistä voi siis anoa, että mäki ei sopinut hyppääjillemme. Kun kaikki hyppääjät epäonnistuivat suosituksissaan, myös kahdella harjoituskierroksella, niin kyse ei enää ollut sattumasta. Suomalaiset pääsivät myös hyppäämään paremmissa olosuhteissa kun kisan kärki, ainoa asia jossa kärkeä oltiin jäljessä oli hyppääjien vauhti keulalla.


Toivoa siis sopii, että varakisaa ei jouduta käyttämään, mutta toisaalta, harjoituksista huolimatta mäki ei näytä sopivan ainakaan erinomaisen hyvin suomalaisille. Herola oli esimerkiksi harjoituskierroksilla sijoilla 50 ja 26.


Jari Porttila


176 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page