top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Herolalla huikea nousu palkintopallille


Päivän kilpailu Italian Val di Fiemmessä päättyi suomalaisjuhliin, kun Ilkka Herola nosti itsensä palkintopallille upealla hiihdolla. Ladulle 1:28 Norjan Jarl Magnus Riiberin perässä lähtenyt Herola nousi jo varhaisessa vaiheessa mukaan palkintopallikamppailuun.


Viimeisessä nousussa Herolan onnistui kuroa eroa muuhun ryhmään ja maaliin hän hiihti upeasti toisena. Kisan jälkeen Ilkka Herola oli tyytyväinen erityisesti hiihto-osuuteensa.


-Kokonaisuudessaan todella hieno päivä! Mäessä jäi vähän alastulo harmittamaan ja oli sellainen maansa myynyt fiilis hiihtoon lähtiessä. Kaikkein yllätykseksi se kääntyi vielä noin päin, että pystyin vielä nousemaan podium taisteluun.


-Loppuratkaisun kanssa kaikki meni niin hyvin kuin mahdollista. Suksi pelitti hyvin ja ei jäänyt mitään valittamista tästä päivästä. Alastulokaan ei vienyt tämän päivän tulosta yhtään huonompaan suuntaan ja sijoitus oli paras mahdollinen, mitä oli saatavissa.


Myös Eero Hirvonen esitti kovaa kuntoaan hiihtoladulla. Sijalta 26. matkaan lähtenyt Hirvonen nousi kisassa lopulta sijalle 12. Aivan tyytyväinen ei hän silti päivän kilpailuun ollut.


- Ihan ok tulos siihen nähden, että on ollut aika uskomattoman vaikea startti tähän viikonloppuun. Eilen ensimmäisellä harjoitushypyllä vähän vaarallinen hyppy ja sen jälkeen on ollut balanssin kanssa ongelmia, ei pysty oikein normaalia hyppyä lähteä rakentamaan.


-Aika vaikeaa on siis ollut Fiemmen pikkumäessä koko ajan. Tänään kisaan sain kuitenkin viikonlopun parhaan hypyn, ja pääsin kohtuulliselta paikalta lähtemään ladulle. Siitä pystyi hyvällä hiihdolla taistelemaan kohtuullisen tuloksen.


-Hiihtoon en ole varsinaisesti tyytyväinen, viimeisellä kierroksella pystyin porukkaa jättämään. Toivotaan, että huomisessa parisprintissä olisi parempaa menoa, Hirvonen kommentoi päivän kilpailua.


Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber ja kolmanneksi tuli Vinzenz Geiger Saksasta.


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page