top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Hienoa pistää hyvä kiertämään”


Suomalaisen huippu-urheilun kerma kokoontui tiistaina Turkuun hyväntekeväisyyden merkeissä. Paavo Nurmi games ja Kalevan kisojen organisaatio lahjoittavat 1000 hygienia- ja terveyskassia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniyksiköiden ruoka-apuun.


Paikalla tavaroita olivat pakkaamassa mm. Kristiina Mäkelä, Oskari Mörö, Taika Kotilahti, Tommi Holttinen sekä keihäänheittäjät Jatta-mari Jääskeläinen ja Elina Kinnunen.


-Hienoa kun saa tehdä työtä muiden ihmisten hyväksi. Olen itsekin ollut hyväntekeväisyyden kohteena, joten on hienoa pistää hyvä kiertämään, Kristiina Mäkelä sanoi maximusportille Turussa.


-En miettinyt hetkeäkään, kun tätä mahdollisuutta tarjottiin, Mäkelä painotti.


Mäkelä asuu Helsingissä, joten hän ajoi edestakaisin Turkuun. Samoin teki aituri Oskari Mörö.


-Tämä on niin hyvä tempaus ja kassit menevät niin hyvään tarkoitukseen, että oli kunnia-asia tulla tänne Turkuun, Mörö painotti maximusportille.


Mörö avaa kilpailukautensa jo tukevana sunnuntaina Lahdessa, kun hän kohtaa hieman erikoisemmalla matkalla 200 metrin aidoissa maan parhaan 110 aiturin Elmo Lakan.


-Mielenkiintoinen taistelu jännittävällä matkalla. Olen viimeksi juossut 200 aidat ehkä 14 vuotiaana SM-kisoissa, Mörö muisteli.


-Matka on kierroksen aiturille sellainen, että heti alusta alkaen saa päästellä täysiä.


Lajin Suomen ennätys on Kai Kyllösen vuonna 1987 juoksema 23,25. Tilastopajan sivut kertovat Mörön ennätyksen olevan 27,54, se syntyi vuonna 2007 Janakkalassa. Lahden Uusi Alku-kisoissa ainakin miehen oma ennätys hilaantuu lähemmäs SE-lukuja.

36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page