top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hiihtoliitto sai uuden pääsponsorin, ulkoladut auki


Hiihtoliitto on saanut näkyvän ja suuren tukijan Pekingin talviolympialaisten alla. Hiihtoliitto ja XXL julkistivat perjantaina sopimuksen, joka takaa hiihtotähdille ja nouseville lupauksille hyvät edellytykset valmentautua tuleviin arvokisoihin.


Hiihtoliitton ja XXL:n allekirjoittama yhteistyösopimus on muotoa 1+2 vuotta. Sopimuksen myötä urheilukauppaketju XXL liittyy mukaan Suomen maastohiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppanien joukkoon.

Maastohiihdon maajoukkue on yksi Suomen seuratuimmista ja menestyneimmistä maajoukkueista Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken johdolla. Kokeneiden urheilijoiden takana on nälkäisiä nuoria urheilijoita, jotka ovat matkalla kohti maailman kärkeä. Helmikuussa Pekingissä pidettävät talviolympialaiset kruunaavat joukkueen olympiadin.


Suomen Hiihtoliitolle yhteistyö XXL:n kanssa on erittäin mieluinen ja toivottu asia. Tiivis kumppanuus mahdollistaa monipuolisia yhteisiä hyödyntämistoimenpiteitä ja tukee molempien osapuolten strategisia painopistealueita.


– XXL on liikunnan ja urheilun saralla vahva toimija ja on hieno lisä kumppaniverkostoomme. Yhteistyö XXL:n kanssa kattaa koko toimikenttämme ulottuvuudet, aina huippu-urheilusta sosiaalisen vastuun kantoon kansanterveyttä edistämällä, kommentoi Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.


XXL:n visio on olla Euroopan suosituin määränpää urheilu- ja ulkoilutarvikkeille. 20-vuotisen toimintahistoriansa aikana XXL on kasvanut monikansalliseksi yritykseksi, joka työllistää toimintamaissaan yhteensä noin kuusituhatta eri lajeista innostunutta työntekijää.


– Me XXL:llä uskomme, että urheilu- ja ulkoiluaktiviteetit yhdistävät ihmisiä. Riippumatta iästä, sukupuolesta, taustasta tai ostovoimasta, jokaisella tulisi olla mahdollisuus nauttia eri urheilulajien tuomasta ilosta.


-Yhtiömme slogan 'All Sports United - Sports unite all' alleviivaa, että haluamme tuoda mahdollisimman monta urheilulajia mahdollisimman monen saataville, sanoo XXL Suomen toimitusjohtaja Pasi Lämpsä.


XXL:n ja Hiihtoliiton yhteistyön tavoitteena onkin isossa kuvassa aktivoida ihmisiä liikunnan ja aktiivisen elämän pariin.


– Hiihtoliiton kanssa solmittu kumppanuus auttaa meitä tavoittamaan kohderyhmäämme valtakunnallisesti. Hiihto on eittämättä yksi kansallislajeistamme, ja viime vuoden huipputalvi osoitti, että hiihtäminen on ympäri Suomen jopa suositumpaa kuin koskaan.


-Työstämme yhdessä Hiihtoliiton kanssa parhaillaan erilaisia konkreettisia tapoja liikkumiseen ja aktiiviseen elämään kannustamiseksi, esimerkiksi yhteistä hiihtotapahtumaa pääkaupunkiseudulle, Lämpsä painottaa.


Ihmisten liikuttaminen matalalla kynnyksellä ja yhdenvertaisuutta edistäen on myös Hiihtoliiton strategian peruspilareita.


Lokakuun puoliväli on myös perinteisesti ollut aika, jolloin pääsee hiihtämään ulkoladuille. Yleeisölle vattuja latuja löytyy jo ainakin Leviltä, Rukalta, Vuokatista, Imatralta ja Kontioahdelta. Levillä ja Rukalla ladulle pääsee ilmaiseksi, muualla päivälipusta joutuu maksamaan 10-40 euron välillä liikkuvia maksuja.


Pääkaupunkiseudullakin pääsee jo lumille, sillä Kivikon hiihtoputki on auennut ja siellä pääsee ottamaan tuntumaan lumeen. Kivikossa halvin kertalippu maksaa 12 euroa.1,837 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page